На 12 май, неделя, в Спортна зала – Ловеч, ще се проведе международен турнир по минихандбал за момчета и момичета до 10 години. Организатор е Хандбален клуб "Осъм" – Ловеч, с финансовата подкрепа на Община Ловеч.

В турнира ще вземат участие девет отбора - представители на седем хандбални клуба и едно училище. Това са отборите на "Борче Биелина" (Босна и Херциговина), четири клубни формации на домакините ХК "Осъм" и ХК "Ловеч 98“ и по една клубна формация на ХК "Левски“ - гр. Левски, ХК "Нове“ - Свищов, ХК "Полюс“ - Плевен, както и отбор на СУ "Тодор Кирков“ - Ловеч.

Съгласно регламента на турнира деветте клубни формации са разделени чрез жребий в две групи, в които ще изиграят срещите помежду си по системата всеки срещу всеки. Времетраенето на срещите, които ще се играят едновременно на две игрища, е две полувремена по 10 минути.

Съобразно възрастовите особености на подрастващите хандбалисти в тези двубои ще присъства състезателният елемент на играта, но няма да има победители и победени, респективно - крайно отборно класиране.

Турнира ще открие в 10:00 ч. в спортната зала кметът на Ловеч Страцимир Петков. Награждаването и закриването по програма е в 13:30 ч. Отборите ще получат награди и купи, а всички състезатели - медали, осигурени от Община Ловеч.

Турнирът е включен в Спортния календар на Община Ловеч за 2024 г. Миналата година в надпреварата взеха участие 12 отбора от България с над 150 деца.