Превърналата се в традиционна изложба с конкурсен характер на български хляб и ястия ще представи кулинарния талант на 20 казанлъшки читалища, предаде репортер на "Фокус". Изложението "Хлябът на българина" ще представи на казанлъчани съхранени с години кулинарни похвати. Събитието ще се проведе на 1 юни от 17:00 часа в парк "Розариум".

Кулинарните демонстрации се провеждат в рамките на Празника на розата, а инициативата за проявата е на Община Казанлък, в партньорство с Професионална гимназия по лека промишленост - гр. Казанлък.

Всеки участник ще представи своите автентични рецепти и похвати в приготвянето на традиционния български хляб и тестени изделия. Специално участие в тазгодишното изложение ще вземе Станислав Димитров, придобил популярност с участието си в известното предаване "Hell’s kitchen". Той ще представи тънкостите в направата на гурме десерти.

Хлябът е свещен елемент в бита на българина и освен жизненоважна храна има присъствие в голяма част от обреди и ритуали, а в някои райони на страната е разпространено вярването, че е "душа" и наричат топлия хляб "душица“.