Британският историк и автор на документални филми проф. Бетани Хюз, която е и водеща на популярното телевизионно предаване “Съкровища с Бетани Хюз“, засне част от 121-я Празник на розата в Казанлък като кулминация на епизод на предаването, посветен на България. Очаква се епизодът да се излъчи през есента, предаде репортер на "Фокус".

Мотото на настоящото посещение на екипа в Розовата долина е "Празнуваме, докато работим“. Те заснеха ритуала “Розобер" в розовите градини край Крън и празничното шествие в Казанлък.  В епизода ще бъдат включени и кадри от реален розобер в розовите насаждения край село Черганово, както и от процеса по розоварене.

През 2023 година проф. Бетани Хюз е била в Казанлък във връзка с археологическите находки в Долината. Тогава тя е заснела оригинала на казанлъшката Тракийска гробница и част от находките в гробницата на Севт III могила “Голяма Косматка".

Предаването "Съкровищата на света“ се излъчва в 120 държави и ще представи Казанлък и богатствата му пред широката световна аудитория.