Инициативата "Концерти на гарата" се радваше на широка публика в града на розите, предаде репротер на "Фокус". Стотици жители и гости на Казанлък се събраха на казанлъшката гара и се насладиха на концерта на фона на железопътните линии. 

Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Национален Фонд "Култура“, а община Казанлък е местен партньор. Казанлъшката рок група "Антим" обра овациите на публиката. След подгряването им на сцената се качи група X-R@Y. Тя е създадена в края на 2006 г. През 2010г. участва в първия сезон на шоуто "България търси талант“ и се превръща в абсолютна сензация. В края на 2022 година са отличени в музикалния конкурс на фондацията, носеща името на легендарния Бийтълс Джон Ленън.

Следващата група, която взе участие в събитието е "УИКЕДА". Тя е създадена през 1998 г. през 1999 г. на пазара излиза дебютният им албум "Революция“, който буквално взривява музикалните класации. Този албум е избран и в топ 35 на българските албуми за всички времена. Следват още 4 успешни албуми. 

Концертът се проведе на фона на спрелия на перона влак, композиран с царските вагони на "Корона експрес“ на Цар Борис III.

Заместник-кметът на община Казанлък Даниела Коева поздрави зрителите от нейно и от името на кмета на община Казанлък Галина Стоянова. Беше прочетен и поздравителен адрес от Мария Генова, генерален директор на Национална компания "Железопътна инфраструктура". "Благодаря Ви, че пазите традициите живи и че сьхранявате този празник на красотата и младостта! Искрено се радваме, че тази година участваме выв фестивалната програма с "Концерти на гарата" и ще допринесем за доброто настроение на жителите и гостите на града." гласеше той.

След приключване на концерта, присъстващите бяха поканени на коронацията на Царица роза 2024 на площад "Севтополис".