На Велики четвъртък дворът на митрополитския храм "Св. Марина" се изпълни с деца, които заедно с Пловдивския митрополит Николай боядисаха множество червени яйца, предаде репортер на "Фокус".

"Най-хубавото в този ден сте вие, мили деца. Вие сте красотата на света. Вие сте нашите цветя. Бог е невидим. Бог е дух. Никой не може да ограничи този дух в пространството и да го спре да дойде до сърцето на всяко дете. Бог е любов и иска спасението на всички ни, но Исус най-много от всички обича децата", сподели в приветственото си слово той.

Митрополит Николай разказа на събралите се каква е историята на червеното яйце.

"Св. Мария Магдалина решила да иде при император Тиберий и да му кажа, че Христос е възкръснал. Той не повярвал, защото бил езичник и решил да направи експеримент. При император не се ходило с празни ръце, а Магдалина била бедна и му носела едно яйце бяло. Той на шега й казал, че ако Христос е възкръснал, наистина това яйце ще стане червено. В този миг яйцето станало червено".

След разказа всички присъстващи заедно казаха молитвата "Отче Наш", а след това децата запретнаха ръкави и боядисването започна. Митрополит Николай премина през всички деца и постави червено кръстче на челото на всяко едно.

"По моята логика е малко трудно. Не ми се получи нещо и яйцето се спука", каза пред репортер едно от тях. 

"Не е трудно да се боядисват яйца. Това нещо може да се усвои още на 5 години", контрира го друго.

Повече за атмосферата можете да видите във видеото!