Броени часове преди избора на новата Царица Роза, казанлъчани водят горещи дебати в социалните мрежи и се питат дали конкурсът е честен, предаде репортер на "Фокус". Тези спорове станаха традиция преди спектакъла и всяка година има такива, които се съмняват в избора на журито за най-красивата абитуриентка.

Казанлъчани са разделени на две групи - едните смятат, че всичко е нагласено, а другите обясняват, че всеки има вкус и всъщност победителката трябва да притежава съвкупност от качества, а не само външна красота.

"Освен красота се вземат под внимание и други умения и качества: комуникативност, излъчване, изказ, владеене на английски език и др. Но титлата "Царица Роза" не е важна днес - за да успееш са нужни други качестна и титли", казва Русинка Триантафилиди, която е била претендентка за титлата през 1987 г. 

"Везната клони към последната претендентка, тайно научих", "Дано тая година да си проличи колко е честен изборът!", "Зависи колко са богати родителите", "Всички знаем как се провеждат конкурсите в България - без значение дали е за красота, за работа и т.н. Всичко е предварително решено и е само фарс за пред хората. И този конкурс ще е същия", "Всичко е нагласено предварително. Точно поради тази причина спрях да гледам такъв тип конкурси и загубих интерес, защото видиш ли на Царица Роза баща й или майка й са с някакви връзки и се бутат пари под масата. И мисля,че това го знае всеки", "Винаги съм се стремяла да не коментирам такъв тип постове, защото не виждам смисъл в тях, но само искам да кажа, че много често неинформираните хора имат най-голямо желание да коментират темите, по които не са компетентни" - това са част от коментарите на казанлъчани.

Коя ще е победителката предстои да разберем тази вечер от 19.00 часа в Дома на културата "Арсенал“, а ето ТУК може да видите всички претендентки за титлата. 

Спектакълът ще постави началото на разнообразната програма по повод 121-я Празник на розата в Казанлък, чиято кулминация е на 31 май, 1 и 2 юни.