"Категорично не сме излъгали столичани за бул. "Патриарх Евтимий". Всичко, което сме казали публично, отговаря на истината. Ремонтът на "Патриарх Евтимий" и на "Витоша" започна със заповед на кмета за строително-монтажни работи – оправяне на дупките, нивелиране на шахти". Това заяви общинският съветник от ПП-ДБ-СС Борис Бонев.

Той увери, че решението за дейностите по маркиране на велоалеята и на бус лентата било от петък. "Велосипедните алеи, бус лентите - това е организация на движението и кметът отговаря за него", обясни Бонев пред NOVANEWS.

"Улиците в центъра на София са точно толкова на живущите на "Патриарх Евтимий", колкото са на живущите в село Железница, "Обеля", "Люлин" или в "Надежда" и трябва да бъдат достъпни за всички граждани на София", мотивира се общинският съветник. Той обясни, че с 55 се намалели паркоместата при промените на "Патриарх Евтимий".

Критиките на опонентите в Столична община той обясни така: "Много искаме велоалеи, ама да ги няма. Много искаме бус ленти, ама не им е дошло времето", е мнението му.

Запитан как съпругата на бившия регионален министър Андрей Цеков е подписала договор със Столична община, той каза, че не е запознат с казуса и няма как да отговори.

Относно подписания договор на шефа на "Гробищни паркове" Румен Димитров и частни фирми, той се позова на думите на Димитров и поясни, че последният сам носи отговорност за договорите с фирми на членове от неговото семейство. "Тук не става въпрос за намесване на роднини", заяви Бонев.