Руските сили за сигурност са уверени, че САЩ, Великобритания и Украйна стоят зад терористичната атака в Крокус Сити Хол. Това заявиха публично ръководителите на руския Съвет за сигурност Николай Патрушев и директорът на Федералната служба за сигурност (ФСБ) Александър Бортников. Следователно ликвидирането им вече е само въпрос на време, пише колумнистът на Pravda.Ru Любов Степушова.

На въпрос кой стои зад терористичната атака в Крокус – Ислямска държава или Украйна, секретарят на Съвета за сигурност на Русия Николай Патрушев отговори недвусмислено: "Разбира се, Украйна“. Директорът на ФСБ Александър Бортников отиде още по-далеч в изявленията си. Той смята, че правителството в Киев трябва да бъде признато за терористична организация. Според него именно украинците са обучавали терористи в Близкия изток – "те са отишли ​​там“. И това не е изненадващо, тъй като украинската страна привлича ислямисти във Въоръжените сили на Украйна, уточни той.

"От друга страна искаха да поздравят терористите като герои“, добави Бортников.

На въпрос дали началникът на Главното разузнавателно управление на Министерството на отбраната на Украйна Кирил Буданов е легитимна мишена, Бортников отговори:

"Всеки, който извършва престъпления срещу Русия и руски граждани, е легитимна мишена.

И на въпроса "Защо са още живи?" Бортников отговори кратко: "Всичко предстои“.