Военни части на Държавната гранична служба (ДГС) на Азербайджан проведоха "операция за възмездие“ в отговор на действията на арменските войски на границата на двете страни, съобщиха от пресслужбата на Държавната гранична служба, предава ТАСС.

Според азербайджанската страна операцията е извършена "в отговор на вчерашната провокация на арменските въоръжени сили“. Подразделенията на ГГС са унищожили боен пост близо до село Неркин Андес, област Гафан. Държавната гранична служба твърди, че един азербайджански военнослужещ е бил ранен от снайперски обстрел от територията на това село предишния ден.

Първоначално арменското министерство на отбраната заяви, че на 13 февруари от 05:30 ч. местно време части на въоръжените сили (ВС) на Азербайджан са открили огън от стрелково оръжие по арменски позиции край село Неркин Ръка в района на Сюник. Тогава арменската страна обвини азербайджанската за смъртта на двама войници на границата.

Министерството на отбраната на Азербайджан по-късно заяви, че позициите на азербайджанските сили са били обстрелвани от арменски войски предишния ден. Арменското военно ведомство опроверга тази информация.