Интервю със заместник-председателя на Общинския съвет Савина Петкова, която е вероятният заместник-кмет по транспорт на Пловдив:

- Г-жо Петкова, доколко са състоятелни твърденията, че Вие ще бъдете заместник-кмет по транспорт на Пловдив?

- Да, с мен е воден разговор, но няма окончателно решение, защото аз имам да довърша започнати неща в Общинския съвет. Предстои много най-важната сесия за годината, на която ще се приеме бюджетът на общината. След това ще има  събрание на Националното сдружение на общините. Така, че имам сериозна работа, която трябва да свърша. Наистина, воден е разговор, но той е на много, много предварително ниво.

- Има ли срок, в който евентуално да дадете съгласие?

- Няма такъв срок. Сега съм се концентрирала върху сесията за бюджета - искам да се подготвя добре за заседанието, да помогна на председателя, а и да коментираме с колегите параметрите. Както казах, после ще се проведе заседанието на Националното сдружение на общините, на което ще се решава кметът на Пловдив да стане член на Управителния съвет и се надявам това да се случи.

- Транспортът е тежък ресор. 

- Не се плаша от работа. Аз съм започнала от най-ниското ниво в община Пловдив и стигнах до шеф на правна дирекция. От гледната точка на законността, провеждане на обществени поръчки и процедури имам достатъчно знания и опит (б.а. - през 2000 година Петкова става юрист в Община Пловдив, а от 2008 до 2011 година е шеф на дирекция "Правно-нормативно обслужване"). 

- Разсъждавам в следната посока: като общински съветник Вие сте избрана, а като заместник-кмет ще бъдете назначена. Не говорим за престиж, а тежест.

- Аз разсъждавам от гледна точка къде ще съм най-полезна. Освен това трябва да коментирам въпроса и със семейството ми, защото знам какво е да си под светлините на прожекторите и какво преживяват близките. Така че още нищо не е решено.