Певицата Ева в интервю за дневния информационен блог "Добър ден, България" в ефира на Радио "Фокус"  

Стартираме предаването с много слънчеви и топли усмивки въпреки дъждовното време, защото днешният ни гост е точно такъв човек – пълен с положителна енергия, творец, създател на уникални песни. Много ми е приятно да кажа добър ден на нашата прекрасна гостенка Ева. Здравей, Ева.   


Юхуууу. Здравейте всички, много се радвам да ви гостувам. Как сте?   

Ние сме много добре, ти как си?   

Слънчево, както ти каза, въпреки дъжда навън.   

Ти си винаги толкова слънчева, толкова позитивна. Как го постигаш това?   

Аз всеки път казвам, че това май е тайната рецепта от любовта на мама и татко и от това как те са ми създали, не си го обяснявам по друг начин. Те са прекрасни, възпитали са ме в любов и благодарност. Те са весели, с детски дух до ден-днешен и просто си живея един прекрасен, прекрасен усмихнат живот, но изпълнен с благодарност. Може би и това е голяма тайна. Благодарна съм за най-малките неща и това много ми помага.   

Може би това е ключът към правилния, щастлив живот, нека така да наречем.   

Абсолютно. Със самото събуждане, да се събудим и да благодарим, че сме живи, че сме здрави, че сме тук на този свят, много е хубаво.   

Да, така е. Пожелавам още много дълги години да си все така слънчева и лъчезарна.   

Дай Боже, и ти, и всичките ни слушатели.   

Благодарим много. Сега ще издадем нещо на нашите слушатели. Нашият разговор ще е разделен на две части, защото буквално след 5 минути всички ние ще се насладим на нещо премиерно, но още няма да издаваме какво е. Нека преди това обаче да си поговорим малко. Какво е чувството да живееш в интернет пространството, да си толкова разпознаваема?   

Ами честно казано едно време татко ми разказва, татко, моят татко Теди Георгиев, който също е изпълнител, шоумен, певец, и той ми е разказвал едно време как като се появи веднъж по телевизията и всички го разпознават вече на улицата. И е било много лесно в онези години назад. Обаче сега наистина колкото и да си популярен в интернет, буквално след 10 минути някой скролва по телефона, и вече среща друга личност, друг човек му е интересно. И по принцип да задържиш вниманието е много по-трудно в днешно време. Но пък той сравнява популярността и смята, че даже интернет вече добива една още по-голяма сила, и честно казано пускам примерно едно клипче, една снимка, и тя по някаква случайност може да достигне и до милиони хора, което пак преди не е било толкова лесно. Така че за мен в момента интернет е много голяма сила, свобода и ми идва в помощ, защото аз като артист искам моите песни, моите видеа и моите неща, с които се занимават, да стигат до максимален брой хора, да ги радват, да им носят това настроение, с което аз съм ги създала.   

Важно е и какво послание поднасяш на своите събскрайбъри, защото сред тях има и деца.   

Има много деца, да. При мен има, аз от 10 години официално се занимавам, и още тогава нещо така съм била насочила музиката си, изобщо излъчването ми, за да започна да привличам много дечица от много ранна възраст, може би от 4-годишни, 4-5 нагоре вече със смартфоните, таблетите ме разпознават, говорим си. Ами моето послание винаги е било точно такова: така, както аз си живея моя живот, позитивно, много здравословно бих казала – аз съм вегетарианка, пия много вода, не употребявам никакъв алкохол, наркотици никога не съм пробвала, много обичам да говоря за това. Обичам да ходя пеша, да се разхождам, да танцувам, да се радвам дори на въздуха, на чистия въздух в природата. Много говоря за тези неща и за смеха. За мен смехът е…   

Много важна част.  

Много голяма доза лечение за всеки един проблем. И общо взето основната ми тема в живота, е, че винаги каквото и да ти се случва има и светла страна на нещата. Винаги.   

Правилно, точно така. Като си говорим сега за позитивизъм, за хубави неща, да си поговорим сега и за новия ти проект. Мисля, че дойде време вече да споделим изненадата.   

Да, да издадем тази тайна.   

Искаш ли да го направим?   

Да. Напълно официално тази вечер в 19.00 часа пускам клипа към най-новата ми песен, която аз отново съм създател музика и текст. Казва се "Хабиби“, на английски е. Миналият януари бях в Дубай, много се впечатлих там колко е топло, колко е радостно всичко, хората са щастливи. Имат си министерство на щастието.  

Нещо, което трябва да имаме и в България според мен.   

Абсолютно. Аз бих могла да им помогна.   

Мисля, че ти си перфектният представител. Добре, в 19.00 часа правиш премиера всъщност на видеото. Но нека сега да направим премиера и на самата песен.   

Да, абсолютно за първи път пред всички хора на света.   

Ева, тази песен е страхотна. Ние тук се разтанцувахме в студиото.   

Много се радвам.   

Убедена съм, че нашите слушатели много са я харесали, всички твои почитатели също. Разкажи ни с кого работи по нея.   

Бийта го направи Алекс Кипров. Това е моят приятел, който всъщност е направил и най-големите ми хитове: "Отивам там, там, там и ме няма“, и много други любими на млади и големи. И ние вече от 7 години работим активно заедно, 2 албума издадохме музикални. Така че той направи бийта. Но аз само като го чух и мелодията и текста ми се изля между другото веднага. Така че даже това е първият запис, който направих, не съм я пяла втори път.   



Браво!    


Да, просто ми трябваше да наглася текста. А пък текстът го посветих на Дубай и на чувството ми към Дубай. И си казах да, всеки изпитва романтика към това място. Пожелавам на всички между другото слушатели да отидат един ден дотам, да се разходят – много е приятно, много е топличко. И се надявам клипът да ви хареса, който също така е много интересен, секси.   

Ще издам една тайна: аз го гледах вече, наистина си заслужава, наистина е прекрасен.   

Наистина? Постарала съм се. И такъв клип досега не съм имала, пак е нещо различно.   



Да, да, точно така. Стартираш доста ударно новата година. Какво да очакваме от теб до края на годината, ако ни поднасяш такива прекрасни песни още в началото на тази година?   


Имам още много идеи. Даже толкова големи, че направо ме е страх да ги споделя. Но много се радвам, най-вече ще се радвам вече малко и в чужбина да научат за нас, да може да достигне до още по-широка аудитория моите песни, следователно след това и на другите интереси. И смятам, че има много готини и достойни, просто трябва да пеем на английски, за да ни разбира целия свят, това е. Но пък щом пеем от сърце, всичко ще стане.  

Точно така е. Пожелаваме ти го от сърце и успешна година ти желаем. И разбира се, можем отново да си поговорим за твоите бъдещи проекти в един следващ етап от годината.   

Да, много ще радвам отново да гостувам. Прегръщам ви и ви пожелавам уникален ден и уникална година!