Акценти в сутрешния блок "Добро утро, България" на Радио "Фокус" на 1 декември

Повече от месец нестихващо напрежение в Народния театър. Актьори и служители организираха подписка в подкрепа на главния режисьор на културния институт Александър Морфов. Скандалът започна в края на октомври, когато режисьорът  Морфов надраска вратата на кабинета на пиара на театъра Велислава Кръстева. Кога ще отшуми свадата и какъв ще е ефектът върху културния живот у нас? На въпросите отговаря актьорът Валери Йорданов - организатор на подписката,  в "Добро утро, България" на Радио "Фокус". Ще коментираме и нуждата от това да се политизира скандала и работата на културната институция. 

Тема на фокус ще бъде и заетостта на заведенията за предстоящите коледни и новогодишни празници. Поскъпнали ли са кувертите и с колко - отговорите от председателя на Българската асоциация на заведенията (БАЗ) Ричард Алибегов. С него ще коментираме и състоянието на бранша и отражението върху него от отшумяването на противоепидемичните мерки. 

След 09:30 ч. гост в предаването ще бъде Теодора Герчева - Мисис майка 2022 за България. С нея ще си говорим за умението на жената да съчетава майчинство, домакинство и професия. От нея ще разберем повече за конкурса и критериите, по които се оценяват участничките. 

Започнете деня с програмата на Радио "Фокус“ и сутрешния блок "Добро утро, България“ от 07:00 до 10:00 часа с водещ Габриела Ганева.