Днес в Англия се провеждат местни избори и в надпреварата за кмет на Лондон се включва и един български зет. Браян Роуз е бивш банкер от "Уолстрийт", който в момента има онлайн телевизия в британска столица.

Той е женен за българка. Любовта между Браян и сънародничката ни пламнала в магазин, в който тя работела. Знае се, че тя има дете от предишен брак. След брака им, българката започнала да се занимава с бизнеса на съпруга си.

Според социолози шансовете на Браян не са големи, защото той е човек по-скоро на онлайн пространството. В социалните мрежи има около 2 млн. последователи на канала си "Real London". Славата му е на ретранслатор на конспиративни теории.

Това не е първо кандидатиране за българския зет. През 2020 г. Браян Роуз отново е участвал в надпреварата за британската столица. Тогава получил 1.02% от гласовете, предаде NOVA.

По време на настоящата кампания американецът обикаля с бус, където се помещава и предизборния му щаб. Оттам той предава онлайн срещите си  избирателите. Част от обещанията му, ако стане кмет на Лондон, са да построи нови жилищни сгради и да осигури над 10 000 полицаи из града.

Днес 6 млн. жители на британската столица избират измежду 13 кандидати за кметския пост.