Sofia24.bg ще ви разкаже за билката жeншeн, която в Азия се смята за чyдoдeйнa. Наричат я още коренът на младоста и енергичността. Едно от нaй-дoбpитe й cвoйcтвa e дa cтимyлиpa имyннaтa cиcтeмa. Жeншeнът също така ни пoмaгa дa ce ĸoнцeнтpиpaмe и дa бъдeм фoĸycиpaни.Женшенът вероятно е най-познатото лечебно растение, използвано от древната източна медицина. Има корейски женшен и сибирския женшен. И двете растения имат свойството да  намаляват стреса и да нормализират функциите на имунната система.

Червеният корейски женшен има редица ползи за тялото. Поддържа оптимална мисловна дейност и по-добра работоспособност, особено при повишено умствено натоварване. Подобрява паметта и концентрацията. Дава енергия и сила на организма, повишава имунитета и подпомага мъжката мощ, като поддържа и хормоналния баланс.

Ползите от Червения корейски женшен са добре познати, той е доказано средство за подпомагане на целия организъм. Научното наименование на Червеният корейски женшен е Panax ginseng, като думата Panax произлиза от гръцката дума панацея, което означава “лекува всичко." 

Червеният корейски женшен е богат на много биологично активни вещества, като сред основните са женшеноидите. Той им полезни антиоксидантни и противовъзпалителни свойства. Помага и за защита срещу оксидативен стрес.