Компанията Orbital Assembly Corporation от Сакраменто твърди, че може да построи хотел на ръба на Космоса до 2027 г. Тази новина коментира футурологът доц. д-р Мариана Тодорова в предаването "Сценарий от бъдещето" на Радио "Фокус" с водещ Ива Дойчинова.

Архитектурата на космическия хотел ще бъде подобна на тази на междукосмическата станция "Вояджър". "Те вече си имат архитект, който е създал скицата. Архитектурата на въртящото се колело ще подсигурява изкуствена гравитация. Тя ще бъде 1/6 от тази на Земята, т.е. като на Луната“, обясни доц. Тодорова.

Станцията ще представлява луксозен курорт, предназначен за 280 гости и 112 членове на екипажа. Ще има съответната инфраструктура, луксозни ресторанти, много атракции и гледки.

След като излетят от Земята, космическите туристи ще пристигнат в централния докинг център, откъдето с асансьорни шахти ще бъдат пренесени към верига от жилищни модули, разположени около кръглата станция. Те ще могат да се разхождат в 24 модула с обща площ от 125 000 квадратни фута.