Ловец отстреля вълчица край Търън, съобщиха от НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България".

Ради Батинов е активен ловец от ЛРД-Търън, която се числи към Ловно-рибарско сдружение “Глухар“ – Славейно

На 28 март към осем часа вечерта ловецът е на чакалото и както той се изразява. чака си поредната лисица.

Към примамката предпазливо се приближава една черна сянка. Ловецът, без да се колебае, след като  е взел на мушка приближаващия хищник, стреля.

Изстрелът е безпогрешен и хищникът е отстрелят. Поради това, че вече е тъмно, той мисли, че е отстрелял чакал или скитащо куче, но се оказва голяма вълчица. Картината се разкрива чак на сутринта, когато има възможност добре да огледа отстреляния хищник.

Малко предистория. Слуката не е случайна. Още по време на активния ловен сезон за дива свиня ловецът от с. Търън се готви като събира кости, кожи и карантии от отстреляните диви свине и ги съхранява, за да ги използва като примамка.

За дългите нощи, когато чака на пусията, той си е приготвил чакало  до собствената си изоставена плевня, на около 200 метра, добре осветено и тихо. Хищниците са приучени, че винаги има какво да се похапне, и в късна доба предпазливо се приближават.

Търпението и добрата подготовка винаги носят слука на ловеца, затова тази година Ради може да се похвали с много добра слука на хищници. Сезона той приключва с 31 лисици, две белки, 2 язовеца и за венец на ловните му успехи и последния острелян вълк.