Важно е да предлагаш качествен продукт на хората, като по този начин да влияеш и да формираш музикалната им култура. Това коментира Лиана Мелик-Пашаева – президент на продуцентска къща "Жокер Медиа“ в предаването "Животът на фокус“ на Радио "Фокус" с водещ Ася Александрова.

Лиана Мелик-Пашаева е в музикалния бизнес още от 2001 година, когато основава продуцентската компания "Жокер Медиа“. За времето на своето съществуване е направила повече от 500 концерта и турнета, в това число и зад граница. Жанровият диапазон е твърде голям: от Андреа Бочели, Хосе Карерас, Монсерат Кабайе, балетни постановки, класически концерти до Джордж Майкъл, Лени Кравиц, Сийл, Алис Купър, "Форинър“, "Дийп Пърпъл“, Ерос Рамацоти, Брайън Адамс, Дзукеро, Тото Кутуньо, както и концерт на "Холивудските вампири" с Джони Деп от миналата година.

Началото на продуцентската къща поставят заедно с баща си, който ядрен физик по професия избира да се занимава с музика в началото като изпълнител, по-късно и продуцент.  Лиана Мелик-Пашаева споделя още, че да си успешен продуцент в България много помага подходящият избор на подходяща музика за съответната публика. "Правим това, което смятаме за качествено. Предлагаме на публиката артисти, които ние смятаме за хубави артисти, които правят хубава музика, пеят добре – наистина някакъв качествен продукт. Най-важното е ние да харесваме това, което правим, за да го хареса и публиката ни, да го смятаме за качествено, да радваме зрителите и не на последно място да се опитваме да влияем върху формирането на някаква естетика, на някаква музикална култура,“ каза тя.

Продуцентът сподели също, че последните години е малко по-трудна от организационна гледна точка – доста повече средства са необходими за организирането на един концерт, тъй като изпълнителите са вдигнали драстично хонорарите си, което според нея се дължи както затварянето на света по време на пандемията преди 2 години, така и на това, че вече много по-малко се продава музика, а се сваля от интернет.     

По думите й знаковите моменти от различните събития, които организира продуцентската къща, са изключително много, и са както хубави, така понякога и малко тъжни, като нейна любима история е тази с Брайън Адамс, който макар и голяма звезда проявява много лично отношение към хората около себе си.

Изпълнителят Орлин Павлов също сподели сподели, че с работата му с "Жокер Медиа“ е била на изключително професионално ниво, на моменти изпъстрена с инфарктни ситуации, от които във времето остават само незабравими спомени. "Лиана Мелик-Пашаева е една от малкото умни жени, с които не може да се губи време и да се офлянкват нещата. Тя казва нещата точно така, както ги мисли, и с това спестява адски много главоболие на всички. Има супер готино чувство за хумор, леко черно на момента, но на мен ми харесва.“ 

Лиана Мелик-Пашаева съобщи, че "Жокер Медиа“ организира концерт на британската изпълнителка Емели Санде на 10 юли в София, като въпреки трудностите преговорите се предвижват в правилната посока. "Много трудно се водят преговори с нейните промоутъри, но ние си вършим нашата работа и всичко ще е наред. С голямо нетърпение очаквам този концерт, защото тя е изключителна певица, много талантлива, много интересна, бих казала бутикова, за ценители.“