В старите жилищни сгради често се налага подмяната на щрангове. Това е така, защото тръбите са подложени на естествено износване и корозиране. Освен това се събират утайки и наслагания, които намаляват проводимостта им и дебита на водата. Не е изключено именно това да е причината за ниското налягане на водата у вас или пък за влошеното й качество.

Смяната на щрангове е процес, за който е добре да разчитате на професионална фирма. ВиК експертите от vik-plovdiv.bg има над 15 години опит в дейности по смяна и монтаж на щрангове. Това е ремонт, при който техни експерти могат да ви асистират на всяка стъпка от подмяната на старите тръби с нови и по-качествени. Смяната на щрангове е вид ремонт, за който трябва да помислите, ако живеете в старо жилище и имате проблеми с водата. Ето кои са най-важните неща, които трябва да знаете за този вид дейност.

Защо се налага смяна на щрангове?

Вероятно не изпитвате добри чувства към такъв вид голям ремонт. Все пак смяната на щрангове във вашия дом не е лек ремонт и следва да се третира, като сериозно начинание. Но има множество причини, поради които си струва да го предприемете:

- Намалява се риска от аварии - всяка авария, свързана със спукване на тръба от водопреносната мрежа в дома ви, вероятно буди големи страхове у вас. Това е така, защото подобни проблеми наистина са неприятни и могат да ви поставят в тежка ситуация с нужда от спешен ремонт. Подмяната на щрангове намалява рисковете от подобни аварии в голяма степен. Сменяйки старите тръби с тръби от ново поколение си гарантирате безпроблемна водопроводна мрежа, която ще ви служи за дълги години напред;

- Старите тръби се износват - не е тайна, че старите тръби, вложени в жилищните сгради, имат ограничен експлоатационен срок. В много от случаите този срок е подминат, което означава, че последвалото ползване на тръбите става с повишен риск от авария, намаляване на дебита и качеството на водата, както и с повишаване на сметките за вода. Замяната на тръбите значително облекчава ситуацията и подобрява водопреносната ви мрежа;

- Сметката ви за вода е висока - една от последиците на остарелите щрангове се изразява в това, че може да се завиши сметката ви за вода. Ако усетите аномалии в отчитанията на водомерите у дома, може би е време да обърнете внимание на смяна на щрангове.

Смяната на щрангове се прави от ВиК специалист

За такъв вид ремонт ви е необходима помощта на специалист. Изискват се не просто познания по ВиК системата на жилището, но и инструменти и материали, които само фирма в сферата може да осигури. Смяната на щрангове не може да извършите сами, защото рискувате други проблеми. Трябва да се доверите на фирма с опит в тази ремонтна дейност. Те ще се погрижат за смяната на щрангове, демонтаж на старите тръби и news pic 2
©
премахване на отпадъците. Ако заложите на правилната фирма с отношение към качеството, ще може да се възползвате от най-добрата цена за ремонта.

За какво да внимавате при смяна на щрангове?

Според експертите има някои важни детайли, които не бива да се изпускат при смяна на щрангове.

Внимавайте при частичната смяна

Много хора си мислят, че подмяната на част от щранговете е за предпочитане. Понякога наистина може да се спестят огромни усилия по ремонтни дейности, но трябва внимателно да анализирате дали все пак не е най-добре смяната на щрангове да бъде извършена цялостно. В противен случай работата "на парче“ няма да разреши съществуващите проблеми с тръбите, а след известно време ще се наложи нов ремонт.

Осигурете си помощ от професионалисти

Отделете време да разучите опциите за наемане на фирма, която да извърши смяната на щрангове в дома ви. Това е ремонт, за който искате да разчитате на експертиза и отношение към детайлите. Проверете наличните фирми за работата и заложете на такава с опит в ремонтните ВиК дейности. Обърнете внимание на това какви гаранции дават и какъв процес съблюдават при работа.

Смяната на щрангове е важен ремонт, който трябва да обмислите внимателно. Един от начините да си гарантирате успешен процес по подмяна на старите щрангове е да си осигурите помощта на професионалист с опит в сферата на ВиК услугите.