Транс хората са подобрените с всякакъв тип устройства, материи и технологии хора. Това каза футурологът доц. д-р Мариана Тодорова в предаването "Сценарий от бъдещето" на Радио "Фокус" с водещ Ива Дойчинова.

Още в далечната 2009 г. на конференция в Лондон английският изследовател Кевин Уоруик демонстрира вграждане на чип в периферната си нервна система в лявата си ръка. "Той е със специфични сензори. Уоруик е направил същия симетричен чип в ръката на неговата съпруга и тя беше усетила в Япония, че той си движи пръстите. Тогава той изказва предположение, че мозъкът ни има способността да се адаптира към нови условия и да създава нови сетива. Ако тялото изведнъж започне да прави неща, които досега не е правило, мозъкът изгражда този нов тип сетивност", обясни доц. Тодорова.

Оказва се, че много хора в Япония, в Южна Корения и в Скандинавския свят имат имплантирани подобни чипове, чрез които влизат в метрото или използват като разплащателни средства. "Дори вече не е необходимо чипът да се вгражда като материален носител под кожата, а се прави нещо като баркод-татуировка върху кожата. Това е технология, подобна на четеца на банковите ни карти. Много хора имат репликирана лична карта или паспорт по подобен начин", изброи Мариана Тодорова.

Транс човек е и доброволецът, който наскоро прие мозъчният имплант на Neuralink. "Всеки, който ползва екзоскелетите, които дават възможност за изключителни физически способности, също в някаква степен е транс човек", допълни футурологът.