"Нека днешният свят празник донесе здраве, надежда и топлина във всяко българско семейство", написа в социалните мрежи президентът Румен Радев за Рождество Христово.

"Нека вярата в доброто ни дава сили да продължим да се борим заедно за справедливите каузи на нашия народ, за мирно и щастливо бъдеще за децата на България", допълни държаваният глава.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов също изрази своите поздравления в социалната мрежа Facebook като публикува снимка с текст: "Честито Рождество Христово!"

Лидерът на БСП Корнелия Нинова публикува видео с поздрав за празника:

"Нека да е мирна, здрава, благодатна за целия ни народ новата 2023 година. Нека във всяко семейство да цари любов и разбирателство", пожела тя.

На Бъдни вечер съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков публикува снимка със семейството си.

"Светли и топли празници на всички!" Това написа съпреседателят на "Демократична България" Христо Иванов в профила си във Фейбук и публикува снимка със следния текст: "Пожелавам светлина и топлина на всички н коледните празници! Нека имаме куража и търпението да изведем България по пътя напред! Заедно!" 

Лидерът на ПП "Възраждане" Костадин Костадинов също поздрави българите, като написа в профила си в социалната мрежа Facebook:

"Честита Коледа, българи! Желая ви здраве, щастие и благоденствие!"