Отиващата си година бе динамична в международен и вътрешен план. Дали приятни, или далечни и негативни събития, неминуемо оставят отпечатък у всеки един от нас. Категорично война, криза и инфлация са най-често думит, които се свързват с 2022 г., показва проучването в големите градове като София, Пловдив, Варна. 

Ето какво показа още нашето допитване и в други населени места у нас. 

Война е думата, която най-добре определя 2022-а, според великотърновци. Това сочи анкетно проучване на медията ни. Повечето от жителите на старата столица споделят, че за тях годината е била трудна и динамична. Война, според тях, е най-често споменаваната дума не само в региона, в България, но и в целия свят. Затова е и най-често чуваната през последните 12 месеца дума.

Инфлация, хаос, война - думите на 2022 г. според казанлъчани и старозагорциСлед запитването ни се оказа, че почти всички думи, с които се описва тази година, са негативни.

Повечето от запитаните граждани на Стара Загора описаха 2022 година като година на хаос, война и разрушения в национален мащаб, а в регионален – година на ремонти и разкопки.

В Сливен война, криза, избори - това са трите думите
, които най-добре характеризират 2022 година, сочи допитване на Агенция "Фокус" в Сливен. 

Думата "война" се отнася до годината в световен мащаб, а "криза" и "избори" най- добре характеризират случилото се през отминаващата година у нас, заявиха сливналии.  При това читателите на "Фокус" посочват, че "криза" обхваща и икономическата и политическата обстановка в България, затова към нея се причисляват и изборите и инфлацията.

В Смолян също това бяха думите, които гражданите на родопския град посочха

Един от запитаните определи, че думата на 2022 г. според него е зависимост от САЩ. По думите му, Европа трябва да се освободи от намесата на Америка и всеки политик, който не може да води преговори, в името на народа, да се откаже от кариерата си на такъв.

Оказа се, жителите на Добрич имат разнородно усещане за отминаващата година, всеки е преживял събития и ситуации по своему и усещането за 2022-ра е много индивидуално, сочи допитване на Агенция "Фокус". За едни думата за тази година е благодарност

За други думата е инфлация, защото: "През цялата година наблюдаваме повишаването на цени на всички стоки и услуги". Един от отговорите в допитването съвсем очаквано беше война

Добруджанци обичат да опознават света, затова сред анкетираните имаше и такива, които отговориха: Пътуване.

С война и инфлация бургазлии свързват изтичащата 2022 г.

И футболът бе сред думите, с които бургазлии определят 2022 година, сочи анкета на "Фокус". За по-песимистично настроените тя се свързва единствено с конфликта между Русия и Украйна и последиците от него.