Оказа се, жителите на Добрич имат разнородно усещане за отминаващата година, всеки е преживял събития и ситуации по своему и усещането за 2022-ра е много индивидуално, сочи допитване на Агенция "Фокус". За едни думата за тази година е БЛАГОДАРНОСТ: "След 2 години страх за най-близките да не ги загубиш, разбираш, че най-голямото богатство са семейството и старите приятели. Всичко останало е преходно!"

За други думата е ИНФЛАЦИЯ, защото: "През цялата година наблюдаваме повишаването на цени на всички стоки и услуги. Именно думата инфлация мисля, че бе използвана най-много във всички медии, а и най-много вълнуваше хората, тъй като често се налагаше хората с по-ниски доходи да намаляват обемите на стоките, които са потребявали по-рано. До преди година бяхме забравили за този макроикономически показател, тъй като инфлацията беше умерена – около 2%. Надявам се, че през следващата година ще стихне инфлационният процес и ще се върнем към целевото ниво от 2%".

Един от отговорите в допитването съвсем очаквано беше ВОЙНА: "Няма нищо по-лошо от войната. Не трябва да има войни".

Добруджанци обичат да опознават света, затова сред анкетираните имаше и такива, които отговориха: "Думата на 2022 г. е ПЪТУВАНЕ. През тази година бяха премахнати основните ограничения, които бяха въведени в резултат на световната пандемия. Хората изпитваха огромно желание за пълна свобода за пътуване – такава, каквато я познаваха преди Ковид-19. В резултат на това хората започнаха да мислят и да планират пътувания до близки и далечни дестинации в България и чужбина, които вече са факт".

За някои думата, която характеризира отминаващата година, е ПРОМЯНА: "В живота ми се случиха промени през 2022 година - надявам се да са за добро".

Други не се ограничиха до една дума, а избраха две: БЛАГОДАТНА и ПОУЧИТЕЛНА.