Ученици от 1-4 клас от частно основно училище "Куест академи" – гр. София посетиха днес с образователна цел изложбата "Бунтът на духа - основна сила по пътя към свободата“., съобщиха от пресцентъра на Министерството на образованието. Те са сред предварително записалите се за посещение деца, които допълват уроците за Апостола с извънкласни дейности, благодарение на които да опознаят националния ни герой. Фотодокументалната експозиция в галерия «Средец» на Министерството на културата, откриващо събитие от Националната програма, с която отбелязваме 150 години от гибелта на Апостола на свободата Васил Левски, представя развитието на българското националноосвободително движение от 1861 г. с изявите на Георги Раковски до смъртта на Васил Левски през 1873 г.

Изложбата в галерия «Средец» е реализирана от Национален музей "Васил Левски“ в партньорство с Фондация "Васил Левски“ и РБ "Любен Каравелов“ – Русе. Осъществена е с финансовата подкрепа на Министерство на културата.

Галерия "Средец" ще работи на 18 и 19 февруари (събота и неделя) от 11 до 17 ч., за да могат жителите и гостите на столицата да посетят изложбата, посветена на Васил Левски "Бунтът на духа – основна сила по пътя към свободата".

Националната програма за отбелязване на 150-годишнина от гибелта на Апостола на свободата Васил Левски можете да се запознаете тук: https://mc.government.bg/programg.php?a=19&t=2. Програмата е под патронажа на президента на Република България г-н Румен Радев.