Балансът между работата и личния живот се постига изключително трудно, но той е изключително важен за доброто здраве и хармоничните отношения в дома. Това коментира в предаването "Денят на фокус" на Радио "Фокус" терапевтът автор на книги в сферата на здравето Емилия Белчева.

"Идва един момент, когато се замисляш за живота си и какво искаш да получиш от него. Нуждата да се доказваш колко си велик е нужда на егото, това не е наша нужда. И когато осъзнаем това, спираме да имаме нужда да се доказваме и осъзнаваме преди всичко, че хората ни обичат заради това, което сме, а не заради това, което ще направим за тях."

По думите ѝ мъжете и жените се допълват взаимно и за да се постигне баланс на нас ни трябва другата половинка, на която трябва да имаме доверие и да можем да разчитаме. Доверието между хората се постига само чрез искреност и да нямаш нереалистични очаквания.

"Идеята е да можем да се допълваме – това, което аз нямам, партньорът ми ще го има. Колкото повече ни изнервя и ни кара да излизаме извън нашата комфортна зона, толкова повече се допълваме", разказа тя и допълни категорично, че балансът е в допълването: "Ако няма баланс, започваме да бягаме в работа."

Емилия Белчева обобщи, че когато е постигнат баланс в отношенията в семейството, тогава и финансите идват, и работата върви гладко и не се напрягаш, ходиш с удоволствие на работа и с удоволствие се прибираш в къщи – това е постигнатият баланс между работата и личния живот.