Протестиращите земеделци вече са пред триъгълника на властта в столицата. Движението в Триъгълника на властта е блокирано от демонстрантите. 

Пред "Фокус" те казаха какви са техните искания и с кого искат да се срещнат. 

"Исканията ни са да се изравнят заплащанията на европейските средства с останалите държави. Като встъпи това правителство, този министър, заплащането е в пъти надолу. Нашият труд е един и същ", споделя един животновъд от Елхово. 

"Ние вярваме на министър-председателя. Искаме оставката на министъра на земеделието, защото той си има частна фабрика за преработка на колбаси. Хич не го интересуват нашите съдби. Единственият, с който искаме да се срещнем, е академик Денков", категоричен бе той. 

Друг животновъд споделя, че европейската субсидия за крава в България е 72 лева, докато в Западна Европа е 1000 лева: "Субсидиите са намалени драстично. Тя трябва да е европейска - 1000 лева на крава. Как може в Европа да е толкова, в България да е 72 лева. Споразуменията от Меморандума не са изпълнени". 

Производител споделя пред камерата ни, че ситуацията в земеделския сектор в страната в момента е "подигравка": "От Министерството на земеделието се подиграват с производителите, животновъдите. Хората си вадят парите с труд, а те просто се подиграват с тях". 

Протестиращите ще настояват за среща с представителите на изпълнителната власт.