Предстоящи събития в София и страната, подготвени от Агенция "Фокус“:

***

София.

От 12.00 часа в БТА София ще се проведе пресконференция на Ангел Георгиев, ръководител на Парламентарната асамблея ПА на страните-членки на Процеса за сътрудничество в Югоизточна Европа на тема: Реакция на европейските институции по повод на побоя и ареста нанесен на ръководителя на ПА на ПСЮИЕ на границата със Северна Македония

 ***

София.

 От 11.00 часа ще стартира работилничка за мартенички и текстилен печат в Националния политехнически музей на ул. "Опълченска“ № 66.

От 17.00 часа ще започне концертът спектакъл "Кукери, маски и роли“.

***

Бургас.

В 08.45 часа в ДКЦ I министърът на здравеопазването д-р Асен Меджидиев, д-р Валентин Димитров -  член на Съвета на директорите и изпълнителен директор на УМБАЛСМ "Пирогов“, д-р Явор Пукалски -  началник на отделението по детска ортопедия и травматология в УМБАЛСМ "Пирогов“ и д-р Ваньо Видков – председател на УС на Столична лекарска колегия на БЛС ще дадат пресконференция във връзка с изпълнението на Националната програма "Детско здраве“. – отразяваме   

*** 

Бургас.  

От 16.00 до 19.00 часа в Експозиционен център "Флора“ ще се проведе панаир на науките - научен фестивал с щандове по различни науки, иновации с много експерименти и демонстрации на технологични инсталации.

***  

Добрич.  

В 9:00 ч. в Огледална зала "Нели Божкова“ ще се проведе VII-то издание на Областния конкурс рецитал "За да я има България“, посветен на 3 март – Национален празник на Р. България (втори етап)

***

Пловдив.

От 9.00 часа в къща "Стамболян“ на ул. "Кирил Нектариев“, 15 ще се проведе работилница "сътвори мартеница, подари щастие.

***

Пловдив.

От 11.00 часа Медицински университет Пловдив организира ден на кандидат-студента в онлайн формат чрез платформата Zoom Meetings.

***

Стара Загора.

От 9.00 часа Министърът на туризма Илин Димитров ще бъде официален гост на Първия национален кулинарен форум за модерна кухня "Chef’s Secrets-Еволюция на вкусовете“. Събитието е организирано от Шефс Клуб – България и Българска асоциация за кулинарна култура, с подкрепата на Община Стара Загора.

От 11.00 часа министър Димитров ще проведе неформална среща с представители на туристическия бизнес от Стара Загора и региона.

От 12.00 часа министър Димитров ще даде брифинг за медиите в хотел "Верея“, зала 3.