***

София.

От 10.00 часа в Дома на Европа в София Бюрото на Европейския парламент в България организира дискусия на тема "Социалният фонд за климата за по-справедлив енергиен преход“.

***

София.

От 10,00 ч ще бъде пусната в действие новоизградената фотоволтаичната система на основната сграда на ДКЦ 12 в жк Люлин, 9 микрорайон, ул. "Иван Бойчев" № 17.На събитието ще присъства зам.-кметът на София по финанси и здравеопазване Дончо Барбалов и управителят на ДКЦ 12 д-р Васил Василев.

***

София.

От 11.30 часа в централата на КНСБ на пл. "Македония" 1, ет. 2.

КНСБ и Фондация Фридрих Еберет България организират форум "Енергийната бедност - нови модели и инструменти за справяне".

Целта му е да се проведе дискусия за регламентирането на определението за "енергийна бедност“ и установяване на критериите за определяне на домакинствата в положение на енергийна бедност и уязвимите потребители.

***

София.

От 11.30 часа зам.-кметът на Столичната община Десислава Билева и председателят на СОС Георги Георгиев ще проверят изграждането на нова детска площадка в градина "Витиня“, район "Подуяне“.

***

София.

От 16.00 часа пред сградата на Президентството на Република България Национално движение "Хан Кубрат" организира протест. От движението се обявяват против съставянето на нов кабинет в този мандат и настояваме възможно най-бързо президента Румен Радев да свика служебен кабинет и редовни избори.

***

София.

От 17.00 часа на "Дондуков“ 2 президентът Румен Радев ще приеме кандидата за министър-председател, посочен от най-голямата парламентарна група в 47-ото Народно събрание Асен Василев, на когото съгласно конституционната процедура, връчи първия проучвателен мандат за съставяне на правителство в рамките на настоящия парламент.

***

София.

От 18.00 до 20.00 часа Квадрат 500, пл. "Св. Александър Невски“, ул. "19-ти февруари“ 1 Националната галерия представя изложба на Боряна Росса

Механиста: 8 портрета на киборги

***

София.

От 18.00 часа в Дом на киното, София ще започне СВЕТОВНИЯТ К-ПОП ФЕСТИВАЛ 2022, който е регионален кръг на международно състезание за к-поп кавър танци, подкрепяно от корейското правителство и корейската национална телевизия KBS, организира се веднъж годишно в почти всички държави с дипломатическо представителство на Корея.

***

София.

От 21.00 часа балетният спектакъл "Госпожиците от Авиньон“ на Националната опера и балет на Северна Македония гостува на Софийския фестивал на музикалния театър.

***

Бургас.

От 11.00 часа в Културен център "Морско казино“ ще бъдат доставени художествените произведения на Пабло Пикасо, които ще бъдат показани в изложбата "347 Suite“. Тя представлява най-голямата серия от офорти на Пикасо. При доставянето на експонатите ще имате възможност да заснемете част от тях и да разговаряте с един от кураторите на експозицията - Стефан Стоянов - галерист, който работи с най-известните представители в света на съвременното изкуство.

***

Бургас.

От 18.00 часа пред хотел "България“ ще се проведе флашмоб в подкрепа на хората, живеещи с редки заболявания

***

Варна.

От 10.00 часа в Концертната зала на Младежкия дом ще се проведе официалното откриване на XXI Национален ученически конкурс за художествено слово и художествена фотография "Моята България",

***

Варна.

От 18.00 часа в сградата на Музей за нова история на град Варна ще се състои откриване на новата изложба "90 години от първата промишлена изложба във Варна"

***

Видин.

От 20.00 часа, в залата на Драматичен театър "Владимир Трандафилов" заместник-кметът на Община Видин Борислава Борисова ще поднесе приветствие при откриването на второто издание на Летните музикални празници.

***

Камчия.

От 18.30 часа в киносалона на хотел "Радуга“, Камчия всички 26 участници на 12-ото издание на международната бойна галавечер SENSHI. ще преминат през официалния кантар

***

Ловеч.

От 11.00 часа ще се проведе експониране на изложба "Бунтът на духа - основна сила по пътя към свободата“ на Фондация "В. Левски“ и Национален музей "В. Левски“, град Карлово на Покрит мост.- експозицията ще остане до 18 юли.

***

Пловдив.

От 18.00 часа в Залите за временни експозиции (ул. “Княз Александър I" №15) ще се открие съпътстваща изложба "Майстори на акварела в България", посветена на 10 годишнината на IWS GLOBE.

***

Русе.

От 15.00 часа в читалище “Г. Бенковски“ Община Русе в качеството си на бенефициент организира с партньор СНЦ "Еквилибриум“ събитие на тема: "Как празнува моето семейство“.

***

Стара Загора.

От 19.00 часа в Античен форум "Августа Траяна“ ще се започне първият по рода си рок фест с участието на лекарски групи – "Dr. Rock“.

***

Чепеларе.

От 11.00 часа в залата на община Чепеларе ще се проведе пресконференция по повод официалното откриване на изцяло обновения градски парк. Материали ще Ви бъдат предоставени по ел. поща и на място.

***

Шумен.

От 17.30 часа на първи етаж на ХГ "Елена Карамихайлова“ ще бъде открита изложбата на Христо Драгозов - "Да обичаш град Шумен“

***

Шумен.

От 11.00 часа в зала 363 на Община Шумен ще се проведе Информационно събитие по програмите "Еразъм+“ и "Европейски корпус за солидарност“