***

София.

От 9.00 часа в зала "Средец“, хотел "София Хотел Балкан“ ще стартира конференцията "Иновации чрез политика"- как може да се случи? На събитието ще присъства Цветелина Пенкова, евродепутат от Групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите.

***

София.

От 9.30 часа в хотел Holiday Inn, бул. Александър Малинов 111 ще бъдат представени практики от опита на български училища по време на събитието "Добрите практики на фокус".

***

София.

От 10.00 часа в Заседателната зала на ИАНМСП – партера на ул. "Леге“ 2-4 ще се проведе пресконференция, която ще покаже резултатите от ПИЛОТНАТА ЗА СТРАНАТА ВАУЧЕРНА СХЕМА ЗА ПРЕДОСТАВЯНЕ НА ИКТ УСЛУГИ НА МСП.

***

София.

От 10.00 часа в хотел "Централ" ще се проведе регионален застъпнически форум по проект "Цветно утре за нашите деца". Събитието се организира от Сдружение "Инициатива за равни възможности".

***

София.

От 13.00 часа зам.-кметът по строителство инж. Ангел Джоргов и зам.-кметът по транспорт Кристиан Кръстев ще проверят изграждането на новото кръстовище с кръгово движение между булевардите "Св. Климент Охридски“ и бул. "Андрей Ляпчев“ в район "Студентски".

***

София.

От 18.00 часа в Съюза на българските художници, зала "Райко Алексиев“ ще бъде открита ретроспективна изложба на Иван Веселинов

***

София.

От 19.30 часа в зала "България“ ще се проведе концертна програма с творби от български композитори от последната генерация на родното композиторско творчество озаглавена

"Ново поколение" , която ще бъде представена от Русенска филхармония по време на Международния фестивал "Софийски музикални седмици“ това лято.

***

София.

От 20.00 часа ще се проведе второто издание на Софийския фестивал на музикалния театър на лятна сцена Парк Военна академия

***

Благоевград.

От 8.30 до 17.30 часа в Зала № 5 Община Благоевгра ще се проведе Ден на отворени врати на Общински съвет по наркотични вещества Благоевград



***

Благоевград.

От 9.30 часа ще се проведе редовно заседание на Общинския съвет в Благоевград.

***

Варна.

От 10.00 часа ще се проведе тържествен акт по присвояване на първо старшинско звание и връчване на свидетелства за професионална квалификация на кадетите от Випуск 2022 на Професионалния старшински колеж към ВВМУ "Н. Й. Вапцаров“.

***

Варна.

От 11.00 часа, в Социална чайна Варна ще се проведе пресконференция на екипа на фестивалът Ritual Gatherings, който ще се проведе от 30 юни до 3 юли на плаж Камчия, при устието на реката.

***

Варна.

От 14.00 часа в пресклуба на БТА ще се проведе пресконференция по повод Международния музикален фестивал "Варненско лято" 2022

***

Варна.

От 18.30 часа в ДКТ "Васил Друмев“ ще се проведе Годишен концерт на школите към ЦПЛР - ОДК "Анастас Стоянов“.

Концертът ще бъде под мотото "Дъга от изкуства“ в него ще се включат деца и преподаватели от всички школи.

***

Видин.

От 12.00 часа в Националния пресклуб на БТА във Видин ще се състои пресконференция на група съветници от Общинския съвет във Видин по актуални въпроси.



***

Сливен.

От 13.00 часа Министърът на правосъдието Надежда Йорданова ще направи посещение в Сливенския затвор, където ще се срещне с жени, лишени от свобода, които определят себе си като жертви на домашно насилие.

***

Шумен.

Дирекцията на ПП "Шуменско плато“ организира традиционния фестивал "Зелени слънца“, посветен на Еньовден. Той ще стартира в 5.33 часа с изгрева на Слънцето на 24 юни – четвъртък, на поляната до информационния център на паметник "Създатели на Българската държава“.

От 18.30 часа пред сградата на Астрономическата обсерватория на платото ще се проведе празник с творчески ателиета и забавления, специално подготвен от преподавателина на Центъра по природни науки към ШУ "Епископ Константин Преславски".