***

София.

От 11.00 часа в Централното фоайе на Националната библиотека "Св. св. Кирил и Методий" ще бъде открита изложба посветена на 160 г. от рождението на проф. Иван Шишманов

***

София.

От 11.00 в Зала 5 на Столичния общински съвет, на улица "Московска 33", председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев ще връчи първите безплатни GPS устройства на хора, страдащи от деменция или друго заболяване, което крие риск от загубване.

***

София.

От 11.30 часа в Sense Rooftop Bar на ул. "Цар Освободител" 16 ще се проведе дискусия на тема клинични проучвания и изследване на нагласите на българите по темата.

***

София.

От 14.30 часа в "Гранд хотел София“ ще се проведе Втората национална конференция за малък и среден бизнес "Smart Growth: Трансформация 4.0“. Събитието се организира от списание BGLOBAL под патронажа на Министерството на иновациите и растежа и със съдействието на Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средни предприятия и на "Фонд мениджър на финансови инструменти в България“.

***

София.

От 19.00 часа във фоайето на на Дом на киното ще се проведе среща-представяне на специализиран сайт с пълната информация за българските изкачвания на световни върхове. Проекта има за цел да дигитализира архива на хроникьора на българския алпинизъм доц. Сандю Бешев, състоящ се от над 3000 записа на български изкачвания за повече от 200 върха от цял свят. В началния етап на сайта ще намерите 20 върха и около 1000 записа за първите им изкачвания.

***

Пловдив.

От 10.00 часа в Пловдивския университет "Паисий Хилендарски“ президентът Румен Радев ще открие Национална конференция "Език свещен“. Форумът се организира по инициатива на вицепрезидента Илияна Йотова и е посветен на преподаването, съхранението и перспективите пред българския език у нас и в чужбина.

***

Благоевград.

От 11.00 часа в Зала "22 септември“ Благоевград ще се проведе отворено заседание на Общинския съвет по наркотични вещества Благоевград

***

Благоевград.

От 11.30 часа в зала 5 на Община Благоевград, кметът Илко Стоянов ще даде пресконференция по актуални теми, свързани с развитието на областния център.

***

Бургас.

От 18.00 часа в Културния дом на НХК ще се състои театралното представление "Даскалото е COOL“

***

Велико Търново.

От 10.00 часа на плажа на р. Янтра ще се проведе пресконференция по повод предстоящия Фестивал "48 часа Варуша юг", който ще се проведе от 19 до 21 август 2022 г.

***

Враца.

От 10.00 часа в Градска концертна зала ще се проведе Трета общинска конференция по предучилищно образование "Детето и светът, светът и детето"

***

Стара Загора.

От 10.00 часа в Детски отдел на библиотека "Родина“, ул. "Българско опълчение“ 69 ще се проведе Арт работилничка "Сръчковци".

***

Стара Загора.

От 14.00 часа в Зала 2 на Областна администрация ще се проведе първото заседание на новосформираната Областна комисия по култура. Преди началото му проф. Наско Василев ще връчи на актьора Ивалин Димитров Почетния знак на областния управител.

Ако имате желание, можете да присъствате на връчването и на самото заседание.

***

Стара Загора.

От 19.00 часа в ., Културен център "Стара Загора“ ще се проведе постановката "Нирвана“ от Константин Илиев на Театър 199.

***

Хасково.

От 10.00 часа в зала "Хасково“ на Община Хасково ще се проведе среща с бизнеса под името “Как да бъдем успешни на румънския пазар“.

***

Хасково.

От 17.30 часа в галерия "Форум“ ще бъде открита изложбата на Павел Иванов "В новия дом“.

***

Шумен.

От 9.00 часа в Професионална гимназия по облекло, хранене и химични технологии"Проф д-р Асен Златаров" с адрес ул. "Дедеагач" 7а ще се проведе Базар за размяна на дребни вещи втора употреба (книги, дрехи, игри).