***

София.

От 09.00 часа президентът Румен Радев ще участва в официалната церемония по встъпване в длъжност на Илия Лингорски като член на Управителния съвет на Българската народна банка.

***

София.

От 10.00 ч. в зала 1 на Националния дворец на културата ще започне Общото събрание на съдиите за избор на членове на Висшия съдебен съвет. Ще се проведе в две последователни съботи и ще бъде излъчвано в реално време на сайта на Висшия съдебен съвет.

След изслушването на кандидатите Общото събрание ще продължи на 25 юни 2022 г. в Съдебната палата, гр. София, бул. "Витоша“ № 2, партер (Централно фоайе), където в периода от 8.00 до 18.00 ч. съдиите могат да гласуват с хартиени бюлетини.

***

София.

От 15.00 часа пред храм "Св. Неделя“ ще започне поход за семейството.

***

Балчик.

От 15.00 часа започва летният сезон за Фермерски пазар Балчик – Дамбата

***

Благоевград.

От 10.00 часа в Големия салон на читалище "Никола Й. Вапцаров 1866" – Благоевград

ще се проведе XI конкурс за млади пианисти "Нашите деца свирят Бах".

Награждаването и Концерт на лауреатите от 18.00.

***

Бургас.

От 9.30 часа пред Пантеона ще бъде даден старт на празничен спортен ден организиран фондация "Невроезикова превенция срещу деменции“.

***

Бургас.

От 10.00 часа водолазите от СНЦ "Приятели на морето“, ще почистят отложените по морското дъно отпадъци в района на Моста.

***

Бургас.

От 11.00 часа в залата на Държавна опера – Бургас най-малките приятели на музикално-сценичното изкуство, придружени със своите родители или близки, на които забавната история за трите розови прасенца Пиф, Паф Пуф.

***

Бургас.

От 18.00 часа, в зала "Георги Баев" на КЦ "Морско казино ще се състои концерт на Струнния оркестър на Съюза на юристите в България. Входът е свободен.

***

Варна.

Таланти от цяла България, бъдещи звезди в родното плуване, ще си дадат среща във второто издание на плувния турнир Lucky Hunt Tournament. И тази година надпреварата ще предложи на участници и зрители супер организация, много изненади и шоу за феновете. Турнирът ще се проведе ПК "Приморски" във Варна.

***

Варна.

От 10.00 до 12.30 часа в Първа езикова гимназия – гр. Варна ще се проведе станалият традиционен Ден на отворените врати – ден за кандидат-гимназистите, за техните родители, за възпитаниците и приятелите на Първа езикова гимназия.

***

Варна.

От 17.00 часа в Галерия 8 във Варна ще бъде открита изложба на артистичната двойка - Кина Петрова и Альоша Кафеджийски, доайени на варненските художници.

***

Варна.

От 18.30 часа в Галерия Графит ще бъде открита юбилейна изложба 70 години Димитър Борисов

***

Видин.

От 14.30 часа на пресконференция в Регионалния пресклуб на БТА във Видин екипът на Пловдивския университет "П. Хилендарски" ще представи своя НАУЧЕН ПРОЕКТ, финансиран от Фонд "Научни изследвания" ( към МОН) под наслов: "Християнското и културноисторическото наследство на Северозападна България – стратегии за съхраняване и транслиране на локални идентичности". Партньор по проекта е Регионален исторически музей - Видин.

***

Добрич.

Министърът на земеделието д-р Иван Иванов ще посети област Добрич. По покана на кмета на община Добричка Соня Георгиева аграрният министър ще посети с. Ловчанци, където се провежда Четвъртия регионален фолклорен преглед "Добруджа – обич моя“.

От 12.00 часа д-р Иванов ще се срещне с кметове и зърнопроизводители.

От 13.30 часа той ще посети свинекомплекс в с. Козлодуйци.

В 15:30 ч. министър Иванов ще посети стопанство със затворен цикъл на производство в с. Овчарово.

В 20:00 ч. земеделският министър ще открие фестивала "Бялата жътва – за Земята, добруджанеца и хляба“, в община Тервел.

к.к. "Албена“.

От 10.00 часа в зала "Перуника"ще се проведе общо събрание на акционерите в "Албена" АД.

***

Ловеч.

От 08.45 часа Негово високопреосвещенство Ловчанският митрополит Гавриил ще оглави Заупокойна архиерейска света литургия в храм "Св. Троица", град Ловеч.

От 10.00 часа митрополит Гавриил ще отслужи Акатист на Пресвета Богородица.

***

Пловдив.

От 18.30 часа Радослав Бимбалов ще представи сборника си с разкази и пред родния Пловдив – в книжарница "Сиела“ в Mall Plovdiv (ул. "Перущица“ 8) в рамките на фестивала "Пловдив чете“. Модератор на събитието ще бъде дългогодишният журналист Живка Танчева.

***

Стара Загора.

От 10.00 часа ще се проведат безплатни градски турове от поредицата "Неразказани истории по правите улици“. Началната спирка на завладяващото пътешествие е Туристическият информационен център в Стара Загора.

***

с. Кирилово.

От 16.00 часа в село Кирилово ще започне празника на черешата, а малко по-късно стартират игри и забавления с аниматор за децата. Официалното откриване ще бъде от 18.00 часа, след което площадът ще се огласи от пъстра концертна програма. Победителите в конкурсните категории ще станат ясни в 19.00 часа.

***

Ямбол.

От 9.00 часа пред Народно читалище "Съгласие-1862“ – Ямбол ще се състои официалното откриване на Републиканския шампионат по приложно колоездене

От 9.30 часа ще започне дисциплината "Майсторско управление на велосипед“, в 11:00 часа – "Управление на велосипеди в детско автоградче“. Двете дисциплини ще се проведат пред сградата на читалището.

От 13.30 часа ще бъдат обявени резултатите от шампионата и отличените състезатели ще получат своите награди.