***

София.

От 19.00 часа на паметника на Васил Левски в кв. "Враждебна“ ще се проведе тържествен концерт посветен на 185 години от рождението на АПОСТОЛА. Ще участват ансамбъл Българе и формации от шоплука.

***

София.

От 20.00 часа Софийският фестивал на музикалния театър публиката ще може да се наслади на "Царицата на чардаша". На сцената в парка на Военната академия "Г. С. Раковски“ ще видим класическата и в същото време модерна трактовка на Музикалния театър на оперетата на Калман, която ни пренася в бляскавата атмосфера на Австро-Унгарската империя. Почитателите на оперетата ще се насладят на богатата оркестрация в музиката на Калман, увличащото и изпълнено с комични обрати либрето, динамичната хореография и красивите костюми и сценография

***

Бургас.

От 11.00 часа, в кафенето на КЦ "Морско казино“ ще бъдат представени акцентите в програмата на International Burgas Film Festival/ Международен филмов фестивал – Бургас. Седмото издание на Фестивала ще се проведе между 16-ти и 22-ри юли на сцена "Охлюва“, галерия "Георги Баев“ и Културен дом НХК. Проявата се осъществява с финансовата подкрепа на Община Бургас по Фонд "Култура".

***

Велико Търново.

От 11.00 часа на сцена "Арт лято“ до Художествената галерия "Борис Денев" в парка "Асеневци“ във Велико Търново, любителите на кукления театър ще бъдат омагьосани от героите на класическата приказна история за "Храбрият шивач“. Представлението е моноспектакъл на популярния куклен, драматичен и ТВ актьор Георги Спасов.

***

Видин.

От 18.00 часа кметът на Община Видин д-р Цветан Ценков ще бъде гост на традиционния събор в село Гомотарци.

***

Добрич.

От 10.00 часа в офиса на Възраждане – Добрич, който се намира в Дома на науката и техниката, стая 306, ще се проведе пресконференция относно предстоящото гласуване за поемането на дългосрочен дълг за реконструкция на централната пешеходна зона в Добрич.

***

Ловеч.

От 10.30 часа в Градска градина (до беседката) ще се проведе детски спектакъл Голямото жабешко пътешествие (Пътуващ театър “Скрин")

***

Ловеч.

От 10.00 часа в двора на НЧ "Пробуда – 1909 г.“, с. Брестово ще се проведе събитие под надслов "АПОСТОЛА НА СВОБОДАТА –ВДЪХНОВЕНИЕ ЗА БЪДЕЩИТЕ ПОКОЛЕНИЯ“

Събитие на

От 10.45 часа ще се тръгне тържествено шествие до храм "Св. Георги“, с. Брестово

В 12.30 часа в двора на НЧ "Пробуда – 1909 г.“, с. Брестово ще се състои представяне на традиционни ястия за град Карлово

***

Стара Загора.

От 9.30 часа отново ще се проведе маршрута "Поетична разходка по улиците на Стара Загора“. Той е част от инициативата "Безплатни градски турове“, организирана от Община Стара Загора и Туристически информационен център. В ролята на гид на поетичната разходка ще влезе Ива Духтева от отдел "Туризъм и младежки дейности“.