***

София.

В 7.45 часа ще се изтегли вариантът по БЕЛ за Националното външно оценяване на учениците в 7 клас.

***

София.

От 11.00 часа Съветът за електронни медии ще проведе дискусия на тема: "Отражението върху децата на достъпните за тях риалити формати".

***

София.

От 12.00 часа на тържествена церемония в аулата на НЦТХ (гр. София, ул. "Братя Миладинови“ № 112) ще бъдат отличени 15 организации и личности със специален принос за кръводаряването у нас.

***

София.

От 12.00 часа в централата на ПП АБВ на улица "Врабча“ 23 ще се проведе пресконференция на тема: Актуалната политическа обстановка, полит. перспективи – 5 възможности за развитие.

***

София.

От 12.15 часа в сградата на Министерството на правосъдието Министърът на правосъдието Надежда Йорданова ще представи резултатите от доклад на АДФИ за извършена финансова инспекция на Главна дирекция "Изпълнение на наказанията" и констатациите от проверката на дирекция "Вътрешен одит“.

***

София.

От 15.00 часа в пресклуба на БТА ще се състои обръщение от Обединен антифашистки фронт към българския народ и представяне на дейността и програмата на организацията.

***

София.

От 14. 00 часа в зала 104 на Централно митническо управление, ул. "Г.С.Раковски“ 47 (входа от към ул. "Г.С.Раковски“), екипът за управление на Проект "Надграждане на основните системи на Агенция "Митници“ за предоставяне на данни и услуги – БИМИС (фаза 3)“ ще проведе встъпителна пресконференция по представяне на проекта, неговите дейности и очакваните резултати.

***

София.

От 15.00 часа в зала "София" на "Гранд Хотел София", ще се проведе кръгла маса на тема:

"Сценарии за изхода от политическата и икономическа криза и актуализацията на държавния бюджет".

***

София.

От 17.00 часа в Галерия Арте ще бъде открита изложба живопис и скулптура "Писмо“.

***

София.

От 18.30 часа в Огледална зала, Ректорат на Софийски университет "Св. Климент Охридски“ ще се проведе кръгла маса на тема "Границите на правата по време на война“, част от поредицата семинари, посветени на бъдещето на либералната демокрация.

***

София.

От 19.00 часа в литературен клуб "Перото“ в НДК италианския писател Джовани Додзини ще представи българското издание на най-успешния си роман – "И Бабукар водеше колоната“. Гостуването му е със съдействието на Италианския културен институт.

***

Благоевград.

От 9.30 часа най-популярният български гимнастик Йордан Йовчев, кметът на Благоевград Илко Стоянов и маркетинг директорът на онлайн бетинг платформата 8888.bg Александър Личев ще открият официално нова стрийт фитнес площадка в Благоевград, която бе завършена през м. май 2022 г. Тя е ситуирана на ул. "Зеленка“ №19, в непосредствена близост до блок 57.

време.

***

Благоевград.

От 11.00 часа пред паметника на Дядото на пл. "Георги Измирлиев благоевградската общественост ще отбележи 166 години от рождението на Димитър Благоев.

***

Варна.

От 11.00 часа в Музея по история на медицината към МУ – Варна Областният съвет на БЧК – Варна и Регионалният център по трансфузионна хематология ще наградят отличили се кръводарители по случай Световния ден на доброволния кръводарител.

***

Велико Търново.

От 11.00 часа Министър-председателят Кирил Петков ще бъде тържественото отбелязване на 20-годишнината от създаването на Националния военен университет "Васил Левски“.

***

Видин.

От 11.00 часа в залата на Общински съвет - Видин ще се проведе обществено обсъждане на Проект за Наредба за изменение на Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на Община Видин.

***

Видин.

От 17.30 часа на откритата сцена пред "Център за обучение, изкуство и култура“-БиблиоПоща

ще се проведе втория Поетичен пленер.

***

Девня.

От 14.00 часа на територията на завода "Солвей Соди" в гр. Девня ще започне честването на 25-годишнината от приватизацията на завода. В рамките на събитието ще бъде открита новата мащабна инвестиция в завода - инсталация за производство на натриев бикарбонат, удостоена със Сертификат клас А и спечелила приза "Инвеститор в разширяване на производството" за 2021 г. на БАИ.



***

Плевен.

От 11.00 часа в пресклуба на БТА ще се проведе пресконференция за международен UTR турнир за жени на тенис кортовете в парк "Кайлъка" - Плевен

***

Стара Загора.

От 18.30 часа в РБ "Захарий Княжески“ ще се състои среща с Юлия Антонова-Мурата и представяне на книгата "Сан сан, Япония".

***

Стара Загора.

От 19.00 часа в Драматичен театър ще се състои постановката "Сън в лятна нощ“ по Уилям Шекспир.

***

Ямбол.

От 10.00 часа в пресклуба на БТА ще започне конференция на тема "Зелени градове & спорт за всички“, в рамките на инициативата на БТА "Български гласове за Европа"

***

Ямбол.

От 18.30 часа галерия "СТОЙЧЕВ“ – Ямбол ще представи "Картини от България“ - изложба на художника Калин Ангелов с финансовата подкрепа на Национален фонд "Култура“ към Министерство на културата на Република България, спонсорирана по програма "Творчески инициативи“.