***

София.

От 10.00 до 17.00 часа с вход свободен и многобройни атракции в Националния военноисторически музей ще се проведе Ден на бащата, посветен на специалната връзка между таткото и детето.

***

София.

От 12.00 часа в Американски колеж - София, Алея "Флойд Бляк", Младост 2 ще се проведе

събитието "В час с климатичните промени", на което ученици от различни населени места в България ще представят решения на климатични предизвикателства в своите общности.

***

София.

От 16.00 часа в Конферентна зала – Хотел "Света София“, София, улица "Пиротска“ № 18 ще се проведе дискусия на тема: "БЪЛГАРИЯ В ЕВРОЗОНАТА – КОЙ ПЕЧЕЛИ И КОЙ ГУБИ?" с участието на Ханес Хофбауер, Ваня Григорова и доц. д-р Григор Сарийски

***

София.

От 15.30 часа, на "Дондуков“ 2 президентът Румен Радев ще проведе среща с канцлера на Федерална Република Германия Олаф Шолц, който ще бъде на посещение у нас.

***

София.

От 18.00 часа в РЦСИ "Топлоцентрала“ ще се проведе дискусия, театрален пърформанс и литературни четенияс участието на Олга Токарчук.

***

Варна.

От 10.00 часа в концертната зала на Военноморски клуб-Варна ще се проведе регионален етап от подготовката на Дванадесетото издание на Националния събор на народното творчество в Копривщица ще се проведе през месец август 2022г.

***

Варна.

От 10:00 до 17:00 часа с вход свободен във Военноморския музей ще се проведе Ден на бащата, посветен на специалната връзка между таткото и детето.

***

Варна.

От 14.00 часа министърът на външните работи Теодора Гeнчовска и министърът на туризма Христо Проданов символично ще открият летен туристически сезон 2022 в курортен комплекс "Златни пясъци".

За представителите на медиите е предвидена пресконференция, която ще се проведе от 15:30 часа в хотел "Интернационал“ – к.к. "Златни пясъци“.

***

Варна.

От 19.00 часа на сцена "Раковина“ в Морската градина на Варна ще се проведе концерт по повод XVII Национален фестивал на етносите “България за всички“.

***

Свищов.

От 09:00 до 21:00 часа в Античния град Нове ще се проведе възстановка на Римският походен лагер и варварският лагер - отворени за посетители.

***

Сливен.

От 9.00 до 18.30 часа пред сградата на Община Сливен ще се проведе 6 -и фермерски пазар за местни производители от Сливен и региона.

***

Стара Загора.

От часа 10.00 часа в Античен форум "Августа Траяна“ ще започне V Хоров фестивал, който ще започне.

***

Стара Загора.

От 10.00 часа, стартира и поредният безплатен градски тур пред Туристическия информационен център. Участниците в него ще преминат "От Августа Траяна към Берое – градът между две епохи“.

***

Стара Загора.

От 17.00 часа ще се проведе церемония по дипломирането на Випуск 2021 на Медицински факултет при Тракийски университет – Стара Загора

***

Шумен.

От 9.00 часа, в зала "Венета Вичева“ на община Шумен ще се проведе Регионалния етап на Националния събор за народно творчество в Копривщица.