***

Страсбург.

От 20.00 часа залата за пресконференции Daphne Caruana Galizia в Европейския парламент в Страсбург ще се проведе пресконференция на тема "Българската позиция в спора със Северна Македония“.

***

Босилеград.

От 10.00 часа местно време (11.00 часа българско време) “ в Националния си пресклуб в Босилеград, Република Сърбия БТА организира конференцията "Български гласове за Европа . Събитието е част от дебатите на Конференцията за бъдещето на Европа, а с инициативата си "Български гласове за Европа“ БТА се стреми да събере повече идеи, мнения и очаквания за това какъв да бъде Европейският съюз през 2050 г. – каква да бъде ролята му, какви лидери са му нужни, за да отговори на предизвикателствата на днешното време, накъде, кога и как да се разширява. Ще бъде обсъждана европейската интеграция на Западните Балкани.

***

София.

От 9.00 часа в Sofia Event Center ще започне форумът "Шумът на парите 2022“. Встъпително слово ще направи вицепремиера и министър на финансите Асен Василев.

***

София.

От 9.00 часа във Военна академия "Г. С. Раковски" ще бъде открита конференцията URBAN GREEN, която се организира в партньорство с EIT Climate-KIC Hub Bulgaria.

София.

От 9:30 часа в Националния учебно-логистичен център на БЧК в с. Лозен министърът на образованието науката акад. Николай Денков ще изпрати даренията за Украйна, събрани в кампанията на МОН от месец март.

***

София.

От 11.00 часа в хотел "Милениум“ вицепрезидентът на Република България Илияна Йотова ще отправи обръщение към делегатите на 35-то Общо събрание на Националното сдружение на общините в Република България.

***

София.

От 11:00 часа в Пресклуб БТА, бул. "Цариградско шосе“ 46, София, ще се проведе пресконференция на тема: "Онкологията в България – действителност и нужда от промени".



***

София.

От 11.00 часа в Стопански факултет, зала 401, гр. София, бул. "Цариградско шосе" 125, блок 3. Асоциацията на българските застрахователи (АБЗ) и Стопански факултет на СУ "Св. Климент Охридски“ организират публична дискусия "Светът на застраховането: образование, професии, перспективи“.

***

София.

От 15.00 часа в хотел "Милениум“, ще се състои дискусия между кметовете на общини и председатели на общински съвети от цялата страна с министър-председателя Кирил Петков и неговите заместници.

***

София.

От 16.00 часа ще заседава Националният съвет за тристранно сътрудничество.

***

Благоевград.

От 09.30 часа в Югозападния университет "Неофит Рилски“ ще бъде открит турнирът по тенис.

***

Благоевград.

От 10.30 часа в Регионален исторически музей – Благоевград ще бъде открита "Лятна детска музейна школа“



***

Бургас.

От 9.30 часа Бургаският свободен университет е домакин на Генералната асамблея на най-големия проект за изследвания и иновации в Черно море - "Развитие на оптимална и отворена подкрепа на изследванията в Черно море (DOORS)“, финансиран от Рамковата програма "Хоризонт 2020".

Форумът се открива на 7 юни в 9.30 ч. в зала Изток и ще продължи до 10 юни. В Генералната асамблея ще вземат участие над 60 представители на място и 30 представители онлайн от 37-те партньори по проекта от общо 15 държави

***

Варна.

12:00 часа в Драматичния театър във Варна.ще се проведе пресконференция от Международния театрален фестивал "Варненско лято".

***

Видин.

От 13.00 часа в Индустриална зона Видин министърът на икономиката и индустрията Корнелия Нинова ще даде брифинг за икономическо развитие на Северозапада.

***

Стара Загора.

От 14.00 часа в Културен център "Стара Загора“ ще стартира Пети национален конкурс "Ще обичам аз от сърце таз земя и тоз народ“ – церемония за награждаване на участниците . Организатор Второ основно училище "П. Р. Славейков“, с подкрепата на Община Стара Загора и РУО – Стара Загора

***

Стара Загора.

От 18.00 часа в РБ "Захарий Княжески“ ще започне Концерт на ученици от класа по поп и джаз пеене от НУМСИ "Христина Морфова".

***

Шумен.

От 10.00 часа в зала 203 на община Шумен ще се състои брифинг свързан с летните занимания с деца и ученици.