Пореден случай на убита жена в София. Тялото ѝ беше намерено тази сутрин в багажник на кола. 

Убийството е извършено около 19-20 часа в четвъртък. По случая е задържан мъж, с когото жертвата имала отношения преди време. Жертвата е била служител на мобилен оператор в столицата.

Тя е имала притеснения за живота си и на работното си място е оставила бележка, в която пише, че ако се случи нещо с нея, трябва да се търси определен човек. Оказа се, че е била застреляна.

Последно е засечена в деня, когато си е тръгвала от работа. На камери се вижда, че се качва в колата си, след което изчезва.

Вижда се още как шофира с висока скорост до конкретна улица, по която завива. 

Заподозреният е задържан. По непотвърдена информация именно неговото име е било във въпросната бележка.

Мъжът е задържан на метростанция "Ломско шосе". Там полицията го спира за проверка. В този момент той е с личния си автомобил, а в колата е имал спътница, която се е представила за военна.

Задържаният мъж е бил спокоен през цялото време. Пред разследващите е казал, че не знае нищо по случая. По непотвърдена информация военната също е казала, че не знае нищо и че въпросният мъж просто я возил.

Намерена е и колата на убитата, с която тя се е возила последно. Там са открити портмонето ѝ, документите и бели маратонки, с които е била обута за последно. Не е ясно дали са същите, или просто е имала няколко чифта.

По непотвърдена информация тялото на жената е открита в трета кола - нито в нейната, нито в тази на заподозрения. Било е в багажника, като той е бил с полиуретанова пяна. Автомобилът с тялото е откаран в автосервиз. По наша информация именно там откриват убитата.

Жертвата се казва Кристина, а задържаният мъж, който е заподозрян за убийството - Калоян. 

Няма подаден сигнал от младата жената към органите на МВР. Тя е споделяла опасенията си със своите близки", заяви главният секретар на МВР Петър Тодоров пред "Фокус".

"Започнала е активна работа на служителите на полицията и СДВР, буквално след няколко часа задържаме лицето, което имахме подозрения, за съжаление открихме трупа на жената. Те са имали близки отношения и основната версия е, че в резултат на тази връзка възниква противоречие, което е довело до убийството на жертвата", допълни Тодоров.

Жената е потърсила помощ от неправителствена организация.

"Миналата неделя видях Кристина, говориха даже със снаха ми. Тя има момче на 9 години, днес то има рожден ден. Тя живееше с приемните си родители. От малка я познаваме, добър човек беше, много добър", споделя близък на семейството.

"Нямам какво да кажа. Детето ми си отиде. Нищо не са ми казали - само, че е починала", каза майката на намерената в багажник на кола мъртва жена.