Обвиненият за убийството на Кристина Благоева Калоян Каймакчийски е осъждан за заплахи за убийство на своя бивша приятелка. Преди това той е подпалил автомобила на брат ѝ.

И за двете деяния Каймакчийски е осъден, но и в двата случая получава условна присъда и не влиза в затвора. В момента Калоян Каймакчийски дори се води реабилитиран и съдебното му минало е чисто.

Първата присъда на мъжа е за това, че през септември 2016 г. е запалил автомобил. Това се е случило в 3 ч. през нощта. Колата е собственост на брата на последната му към този момент приятелка. За извършеното Калоян получава наказание лишаване от свобода за 10 месеца условно с изпитателен срок от три години и шест месеца.

Следващото му провинение идва около година по-късно. Самият Калоян се признава за виновен пред съда за това, че през август 2017 г. се е заканил "вербално чрез думи и действия с убийство" към бившата си приятелка, като със заканата той е могъл да възбуди основателен страх за осъществяването му. Каймакчийски е получил наказание от година и половина лишаване от свобода условно с изпитателен срок от три години.

В крайна сметка Каймакчийски е реабилитиран през септември 2021 г., научи bTV.

Екипът на bTV успя да се срещне с мъжа, който е потърпевш от действията на Калоян още през 2016 г. Той отказа да застане пред камера с лични мотиви, но сподели, че Калоян явно е човек, който "не може да преживява раздели" и допълни, че според него няма правораздавателна система. По думите на мъжа, той не е бил в България, когато автомобилът му е бил запален, а с Калоян са се срещали само веднъж.