Състав на Софийския апелативен съд разгледа жалба на защитата на обвиняемия за умишлено убийство Kалоян Каймакчийски за изменение на мярката му за неотклонение от "задържане под стража“ в по-лека. Той е привлечен в качеството на обвиняем за извършено от него престъпление по чл. 116, ал. 1, т. 9 от НК – умишлено убийство, съобщи Софийският апелативен съд.

На този етап от разследването по досъдебното производство е установено, че на 3 априлм 2023 г., на ул. "Кукуш“ в гр. София, обвиняемият К.К. причинил смъртта на 32-годишната К.Б. Престъплението е извършено с огнестрелно оръжие.

В днешно заседание съдът прие нови материали по делото – протоколи от огледи и разпити на свидетели, както и заключения от извършените експертизи.

Софийският апелативен съд остави без уважение жалбата на защитата на обвиняемия, като потвърди определението на първоинстанционния съд, с което му е взета мярка за неотклонение "задържане под стража“.

По делото са събрани достатъчно доказателства за наличие на обосновано предположение за авторството на престъпното деяние. Налице е реална опасност обвиняемия К.К. да извърши престъпление.