Точно в 9 часа тази сутрин в ефира на Радио "Фокус“ стартира новото обзорно седмично предаване "Темите от седмицата на Фокус“.

В днешното забързано ежедневие обзорното предаване предлага поглед към всичко най-актуално от седмицата, пречупен през журналистическото око на редакторите и репортерите на "Фокус“.

Нова седмица, нов парламент, преговори за правителство и хакерска атака – в 90 минути събрахме и поднесохме по интересен начин всичко най-важно от изминалата седмица.

В първото издание на предаването основен акцент бе "тридневният старт“ на 48-ото Народно събрание, изборът на председател на парламента, както и това, което вълнува всички българи – ще има ли България редовно правителство. В края на предаването отделихме време и за хакерската атака срещу български медии, институции и фирми от миналата събота. Пред колегата Цветана Тончева от Пловдив експертът по онлайн сигурност на "Медия Груп 24“ разказа, че сайтовете на Агенция "Фокус“ и "Пловдив 24“ също са били обект на хакерската атака. Откъде идва тя и какви са щетите, които нанася, чуйте в звуковия файл.

Какво ще ни подготви следващата седмица, слушайте "Темите от седмицата на Фокус“ и на 29 октомври, събота.