Не съществува риск да няма машинно гласуване. Дейностите, които предстоят да бъдат направени започнаха достатъчно рано. В петък получихме от ЦИК машините, които трябва да бъдат удостоверени. Днес в 10.00 часа в министерството на електронното управление ще започнат работата си екипите по удостоверяването им. Това коментира пред NOVA Валентин Мундров, министър на електронното управление. Той подчерта, че машинно гласуване ще има.

"Смятам, че в рамките на тези две седмици ние ще удостоверим машините и ще предоставим възможността на ЦИК те да бъдат изпратени по секционните избирателни комисии. Машините за гласуване са над 11 600", добави той.

По думите му в министерството на електронното управление е изградена защитена среда с изисквания и правила. "В нея никой не може да влиза с телефон", уточни Мундров.

Той добави, че е професионалист и над 20 години се занимавам с информационни технологии. "Моята цел винаги е била да бъдат предоставени услуги на гражданите и бизнеса, така че да бъде улеснен животът им. С господин Йоловски сме достатъчно добър екип. В рамките на 9 месеца направихме добри неща за хората", каза още той.