Община Търговище публикува на сайта си графика за обученията на секционните комисии в изборите за членове на Европейския парламент и за народни представители на 9 юни.

Обученията ще се проведат на 6 и 7 юни в концертната зала на Образцово народно читалище "Напредък- 1864“, на площад "Стоян Мавродиев“ №1.

За различните комисии са определени и различни часови интервали. Призоваваме членовете им стриктно да спазват графика, за да не се допуска струпване на хора и недостиг на места в залата.

Припомняме, че днес, 3 юни, е крайният срок за подаване на заявления за гласуване в подвижна урна. Документи могат да се подават в отдел ГРАО в местната администрация или онлайн, на e-mail: obshtina@targovishte.bg, без да е необходим електронен подпис. До момента 48 граждани с увреждания са заявили желания да дадат своя вот в подвижна секция.

Графикът за обученията на секционните комисии, образци на всички заявления, както и избирателните списъци, са публикувани в специално създадения раздел за изборите в сайта на Общината.