В първите дни положението било ужасяващо със закъснения от по 3 часа. Това е недопустимо. В спешен порядък бе направена нова реорганизация на движението, сега закъсненията са до 18 минути. Това каза служебният транспортен министър Георги Гвоздейков пред БНТ. Според него до понеделник ситуацията ще се нормализира. Министърът се извини на обществото, тъй като ремонтът провокирал затруднения в регулирането на движението и трафика на жп транспорта.

По думите му линии няма да отпаднат, а ще се намалят влакове с малко пътници. Ще се направи оптимизация на броя влакове за сметка на това да няма големи закъснения, каза още той. Гвоздейков припомни, че ремонтът ще продължи над година и ще е доста сложен. Не е нормално да бъде отлагано времето да се свърши, предупреди той.

Не ми се вижда кой знае какъв проблем. Навсякъде в Европа е така. Дали паркирането е перпендикулярно или успоредно на тротоара, за мен няма значение. Трябва да се намери капацитет за паркоместа, а не това как са разположени, каза още транспортният министър по отношение на новите промени в движението в центъра на София при бул. "Патриарх Евтимий" и бул. "Витоша".