На 18.11.2022 г., от 18:00 часа стартира Sofia Christmas Fest в парка и пространството при зала 6 на НДК. Това стана ясно от Иван Кирилов – директор на дирекция "Моментни лотарийни игри“ към Българския спортен тотализатор, който бе гост в дневния блок "Добър ден, България“ на Радио "Фокус“. 

"За първи път посетителите на Коледния база ще имат възможност не само да се насладят на интригуващи културни събития, но и да се потопят в спортни преживявания с висок емоционален заряд, благодарение на Mondial Camp 2022, който ще бъде неразделна част от Фестивала през следващия месец“, каза още той.  

Иван Кирилов посочи, че събитието е възможност за подкрепа на българския спорт.  

"От създаването си преди повече от 65 години Българският спортен тотализатор е в подкрепа на българския спорт. Поради тази причина когато имаме обществено събитие от такъв мащаб, ние акцентираме точно върху тези сфери, което е възможност, която не трябва да изпускаме“, коментира той.  

Иван Кирилов увери, че са подготвени много изненади за посетителите, като ще има от най-новите игри. 

"По време на официалното откриване всички гости ще видят нашите лица – Део и Марина, които ще дадат старт на празничния сезон по изключително артистичен начин. В същото време те ще проверят знанията на тези, които искат да изпробват възможностите си на юбилейното "Колело на късмет“.  Спорт Тото е подготвил много изненади – в случая с най-новите си игри. Имаме нов тираж на най-популярната ни игра – "Шампионска кръстословица“. Доста популярни и предпочитани са новите игри като "Златната ябълка“, обясни той. 

Стана ясно, че предстои и пускането на нова игра по случай коледните празници.  

"Скоро предстои да пуснем нова игра, която е посветена на коледните и новогодишни празници – "Весели празници“, и ще бъде изненада за всички любители на Спорт Тото. Имаме и игри, които са тематични за Коледа и Нова година, които провеждаме – "Баница с късмети“, "Празнични печалби“. Всяка от тях е един чудесен подарък за празниците, които предстоят“, каза още Иван Кирилов.  

Габриела ГЕОРГИЕВА