Новата духовна промяна ще стартира от Петрич. Това каза фотографът Мариана Гугалова-Гуги в предаването "Денят на фокус" на Радио "Фокус".

 

Тракийско светилище, старата черква на скалата, място със специална целебна енергия, а днес вече почти завършен нов параклис "Св. Богородица" в местността Рупите дават възможност на много хора през вековете да усетят целебната и духовна сила на това свещено мястото.

 

По думите ѝ след съновидения много историци, изследователи и биоенерготерапевти бяха привикани по видими и невидими пътища, вярващи или невярващи, за да разберат, че на мястото, където се строи параклиса, има специална енергия.  

 

"Мястото не е избрано случайно", разказа още тя, а след съновидение на Атанас Войнов му е посочено точно това място. Там и решават да изградят наново църквата. Когато започват да копаят на мястото, излизат кръстове. Легендата разказва, че баба Ванга е посочила мястото и казала, че на това място Рупите трябва да се разкрият общо седем параклиса.

 

"Предстоящото чудо, което ще се случи, е освещаването на параклиса на 23-25 август. В Първия духовен събор над 20 държави ще изпратят своите биоенерготерапевти, които искат да разберат от енергията точно на това място. Тук ще се изцеляват хора", сподели още тя, и добави, че всеки, който има нужда от изцеление, е добре дошъл