Броят на сигналите за купен вот се увеличава всеки ден. Расте лавинообразно. Това заяви в Хасково вътрешният министър Иван Демерджиев

"Не толкова като брой, колкото като тенденция нарастват лавионообразно. Всяка от дирекциите работи активно. Всеки от директорите ще бъде изслушан в София по темите, свързани с изборите, за това какво е направено, какво предстои да се направи, какъв е планът за действие. Всеки един тази седмица ще мине през политическото и професионално ръководство в София. Действаме активно, както обещахме", увери вътрешният министър.

Той даде добра оценка за работата на областната дирекция на МВР в Хасково. Той добави, че тече и втора проверка срещу областния управител на Хасково Минко Ангелов за други негови служебни действия, предаде NOVA.

Демерджиев коментира и поредния случай на инцидент с превозвани мигранти, при който загина един човек край Алдомировското блато в района на Драгоман. По думите му се е превърнало в традиция трафикантите да не спират на стоп палка на органите на реда.

"За съжаление, това се превърна в традиция при тези наказания, които получават. Шофьорът е сръбски гражданин, доколко разбрах, такава е и регистрацията на автомобила", коментира Демерджиев.