Главна дирекция "Гранична полиция" публикува актуални данни за трафика на българските гранични контролно-пропускателни пунктове към 13:00 часа днес. 

В деня на изборите 2 в 1 натоварено остава движението на българо-гръцката граница и по-конкретно на гранично-контролно пропускателен пункт Кулата-Промахон както на вход, таки и на изход от страната. Заради ремонта на Дунав мост, трафикът е в една лента и е натоварен за товарни автомобили на ГКПП Русе-Гюргево.

Малко по-рано от МВР увериха, че е създадена организация за нормалното функциониране на граничните пунктове в изборния ден. Оперативната обстановка в зоните за отговорност е нормална, трафикът през отделните ГКПП е съобразно тяхната специфика. В рамките на деня, при констатиране на увеличаване на пътникопотока и създаване на предпоставки за образуване на колони от МПС, има готовност за периодично въвеждане на облекчени проверки.

Ето и цялата информация от ГДГП към момента:

Границата с Гърция:

Трафикът е интензивен на ГКПП "Кулата" за леки автомобили, на вход/изход.

През граничните пунктове "Маказа", "Златоград" и "Ивайловград" могат да преминават само леки коли и микробуси.

Границата с Румъния:

Трафикът е интензивен на ГКПП "Оряхово", ГКПП "Кардам" и ГКПП "Никопол" на изход за товарни автомобили.

От АПИ съобщават за ремонтни дейности на пътната настилка на моста при ГКПП "Русе" от 10 до 14.06.2024 г. Ще бъде въведена временна организация на движение. Ремонтните дейности ще се осъществяват в светлата част на денонощието. Трафикът ще се осъществява в една лента с пропускателен режим и ще се регулира с пътни знаци и сигналисти.

Границата с Република Сърбия:

Трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове .

На ГКПП "Калотина" се извършват строително-монтажни дейности във връзка с договор за реконструкция и модернизация. Дейностите налагат временно стесняване на пътните платна и реорганизация на движението на преминаващите превозни средства. През празнчните дни пътуващите с леки автомобили следва да имат предвид, че временната организация на движението преди и в зоната на граничния пункт може да удължи времето за преминаване.

Границата с Република Северна Македония:

Трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове.

Границата с Република Северна Македония: 

Трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове.