Д-р Румен Велев остава директор на АГ "Шейново". Агеницията по вписванията отказа да впише бившия министър на здравеопазването д-р Таня Андреева като нов ръководител на столичното лечебно заведение. 

В свое съобщение Агенцията по вписванията уточни, че има пропуски в приложената документацията на Столичния Общински Съвет. Конкретният мотив - в решението си, СОС не е упоменал промяната в Съвета на директорите на "Втора специализирана акушеро-гинекологична болница за активно лечение – Шейново" ЕАД. 

В първите дни на месец август вписването на д-р Таня Андреева беше стопирано от Софийски градски съд. Това се случи след жалбата на отстранения от директорския пост с решение на СОС д-р Велев и въпреки успешно издържания от лекаря конкурс. Сагата продължи и с решението на областния управител на София-град Вяра Тодева да отмени решението на СОС и го върне за ново разглеждане.

Припомняме, че в продължение на седмица, медиците от АГ "Шейново" излизаха всеки ден на мълчалив протест пред здравното заведение, в опит да защитят позицията си и да се застъпят за уважавания от тях дългогодишен техен директор д-р Румен Велев. 

Тогава те съобщиха, че след подадена жалба от д-р Румен Велев, областният управител на София е определил решението на СОС за неправомерно, а Софийският градски съд спира вписването на д-р Таня Андреева за изпълнителен директор на болницата. Днес стана ясно, че Агенцията по вписванията също го стопира.

По време на протестите главната акушерка на "Шейново" Анита Каранушкова даде специално интервю за "Фокус" след нарасналото напрежение и недоволството в болницата. Голяма част от работещите във "Втора специализирана акушеро-гинекологична болница за активно лечение – Шейново" ЕАД  в София се събираха в продължение на дни в двора на болницата с настояване за законна и открита процедура за избор на изпълнителен директор. Те изразиха недоволство си от провеждането на последния конкурс. "Медицината не е политика", категорична бе Каранушкова.