150 години изминаха от гибелта на Васил Левски. Годишнината бе отбелязана с чествания в цялата страна. Кулминацията на събитията се проведе в столицата, пред паметника на Васил Левски в центъра на София. 

Церемонията започна в 18:00 часа. Проведоха се траурни маршове, изпълнения на хор, речи и президента произнесе своето традиционно слово. Държавният глава призова към сплотеност, защото единствено обединението на българите може да съхрани страната ни, както Левски е успял да съхрани идеала за свобода. 

В словото си Радев изтъкна братството като основен мотив и заяви, че българите са готови да помогнат на всеки страдащ, визирайки помощта, която България оказа на пострадалите при земетресенията в Турция и Сирия. Освен това президентът призова към вслушване в гласа на разума, защото според него само така страната ще надмогне войната и кризите, в които се намира в момента. 

След словото на държавния глава имаше едноминутно преклонение, а след него се поднесоха венци пред паметника на Апостола. Паметта на Левски почетоха представители от всички власти в страната, както и представители на духовенството, и множество граждани, като през целия ден възрастни и млади хора не спираха да поднасят цветя. 

В Карлово се проведе възпоменателен митинг-поклонение на площад "Васил Левски". На паметника на Апостола бяха положени Гирлянд на славата, венци и цветя. В родния дом на Левски официални гости и граждани отдадоха почит към Майката Гина Кунчева.

В село Къркрина, където се намира Къкринското ханче се проведе възстановка от залавянето на Апостола. Кметът на Ловеч, Корнелия Маринова, сподели факти от новооткритите документи и припомни колко много и разнообразни мероприятия в Ловеч са посветени на 150 години от гибелта на Апостола. Стотици хора присъстваха на събитията, за да отдадат своята почит към Апостола. 

И нека да си спомняме по-често за Левски и неговите завети, защото той самият е казал "С моята кончина не свършва пътят, който трябва да извървите", а пътят е дълъг и пред страната предстоят още множество изпитания.