От много години заедно превръщаме всяка последна сряда на месец февруари в розов празничен ден! Както знаете, всяка последна сряда от февруари се отбелязва Световният ден против тормоза в училище, известен като "Ден на розовата фланелка“. Тя символизира неприемането на тормоза и насилието в училище. Това съобщиха от пресцентъра на община Хасково.

През последните две години, откакто основен приоритет е запазване на физическото ни здраве, случаите на насилие и тормоз, основно във виртуалното пространство, се увеличиха.

Много деца живеят изолирани, поради болест или неприемане!

Много ученици са жертва на обиди и унижения и не знаят как да се справят с това!

Денят на розовата фланелка е само повод да напомним, че от всички ни зависи какъв ще бъде животът ни занапред! Всички Вие, обединени срещу насилието и тормоза, сте силата, която може да направи този свят по-добър!

Община Хасково и МКБППМН Ви канят в сряда, 23 февруари, да се облечете в розово, да се заредите с настроение, позитивизъм и доброта. Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни и община Хасково раздават стикери "Ден срещу тормоза“ на учениците от всички училища и призовават заедно да кажем #НеНаТормоза!

Вярвайте и творете добро!