Младежкият център в Добрич представя в Зала 3 фотодокументална изложба, посветена на 149 години от гибелта на Васил Левски, предаде кореспондентът на Радио "Фокус" – Варна. Постерите са предоставени от Национален музей "Васил Левски“ в град Карлово. 19 каширани табла представят част от житейския път на революционера Васил Левски. Посетителите на изложбата ще имат възможност да проследят детството, семейната среда и революционната дейност. Експозицията е допълнена от фотоси на картини и монументални паметници, посветени на Апостола на свободата. "При нас тази изложба не е гостувала.

Надяваме се тя да предизвика вниманието и интереса не само на младите хора в Добрич, но и на всички останали, които могат да я разгледат в Младежкия център от 18 февруари до средата на месец март“, каза Силвия Венелинова, младежки работник в Центъра. Друга инициатива на екипа му е в рамките на поредицата от мотивационни срещи и неформални обучения. Тази година ще се проведат мотивационни срещи под наслов "Дела трябват, а не думи“.

Силвия Венелинова отправи думи на благодарност към училищата в града за доброто партньорство при организиране и провеждане на такива мотивационни срещи, защото това спомага за популяризиране на дейността на Младежкия център. "Нашата цел е не да разкажем нещо ново и нечувано за Васил Левски, а да обърнем внимание чрез различни интерактивни методи към личността на Левски и да провокираме младите хора да прочетат нещо за него.

Не ние да им поднасяме нещо, което всички знаят, а да провокираме желанието те да прочетат, да се разровят в архивите“, каза Силвия Венелинова.



Жулиета НИКОЛОВА