Един от най-чаканите двубои от осминафиналите на Шампионската лига е този между Пари Сен Жермен и Реал Мадрид. След гафа при жребия и повторното теглене на съперниците за тази фаза, топките определиха един срещу друг да застанат два от големите фаворити в надпреварата.

Собствениците от Париж вече от доста време инвестират в отбора с основната идея да триумфират точно в Шампионската лига. През лятото клубът направи поредните гръмки трансфери, а най-значимият от тях бе привличането на носителя на 7 "Златни топки" Лионел Меси.

Именно Меси отново ще се изправи срещу "Белия балет", за пръв път от доста години насам същото има шанс да стори и доскорошният капитан на мадридчани Серхио Рамос. Той си тръгна от "Сантиаго Бернабеу" през лятото, след като не се разбра с ръководството за подновяване на договора си.

ПСЖ до голяма степен си е гарантирал титлата в Лига 1 и в момента основен приоритет е именно Шампионската лига. След загубения финал през сезон 2019-20, сега на "Парк де Пренс" се надяват, че е назрял моментът за първи успех в турнира на богатите.